Blogolj!

A vb előtt egy nappal lőtték magukat lábon a spanyolok

A hispánok akár a végső győzelemre is esélyesek lettek volna az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, de egy nappal a start előtt idióta lépésre szánták el magukat sértődöttségből.

Fotó: El Mundo Deportivo

Még huszonnégy óra sem telt el azóta, hogy a Real Madrid bejelentette, Julen Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya veszi át a királyi gárda irányítását a következő szezontól, a spanyol futballszövetség nem restellett máris kivágni a baszk mestert mint macskát szarni. Az indoklás szerint Lopetegui a szövetség engedélye nélkül tárgyalt és írt alá a BL-címvédőhöz kedden, egy aprócska bibi azonban szemet szúr a történetben, méghozzá az a jelentéktelen tény, hogy a világbajnokság két nap múlva elkezdődik a spanyol csapat számára.

Hogy Lopetegui etikus lépést tett-e vagy sem, itt és most nem tisztünk megítélni, ilyet viszont talán még Csányi Sándor sem engedne meg magának, hogy egy nappal egy világverseny előtt - oké, oké, csak tegyük fel, hogy ott vagyunk egy ilyen rendezvényen - kiteszi a szövetségi kapitány szűrét. Mindezt úgy, hogy az említett mesterrel még vereséget sem szenvedett a csapat és magabiztosan jutott ki a tornára. Gondoljunk csak bele, Dárdai Pál veretlenül kivezeti a magyar válogatottat egy világbajnokságra, majd ajánlatot tesz neki a Bayern München, ezért úgy dönt saját szakmai karrierjét előtérbe helyezve, hogy a világverseny UTÁN átveszi a bajorok irányítását. Annyi talán járna neki, hogy learassa az elültetett és felnevelgetett babérokat.

A spanyol Csányi, Luis Rubiales állítása szerint az ominózus keddi bejelentés előtt öt perccel értesültek arról, hogy Lopetegui aláírt a Real Madridhoz, ráadásul velük nem is egyeztettek erről, ezért voltak kénytelenek kirúgni, mert elárulta őket. Na már most elképzelhetjük, milyen hangulat uralkodik a spanyol válogatott háza táján két nappal a nagyon fontos Portugália elleni hispán derbi előtt. Irán és Marokkó talán így sem okoz majd gondot a csoportkörben, de a végső győzelemre is pályázó spanyolok esélyei ezzel a húzással sokat romlottak. Pláne, ha a mentálisan széthullott társaság vereséget szenved a portugálok ellen, Uruguay pedig érvényesíti a papírformát az A csoportban és megnyeri kvartettjét.

Ezek persze most még csak találgatások, annyi viszont bizonyos, hogy négy év munkáját dobta ki egy laza mozdulattal a kukába a spanyol szövetség. Alig 48 órájuk maradt tehát, hogy megtalálják azt a trénert, aki ismeri a játékosokat, hasonló játékfelfogást, stílust képvisel mint Lopetegui, gyorsan repülőre tud szállni és vállalja azt a kockázatot, hogy beugrik ebbe a szűkre és igen kényelmetlenre szabott zakóba. Csak aztán nehogy Cristiano Ronaldóék legyenek a szabók.

Update: a spanyol szövetség szerda délután Fernando Hierro személyében kinevezte az új szövetségi kapitányát. A korábbi Real Madrid játékosnak a megbízatása a világbajnokság végéig szól. Vajon durran akkorát a végén a pezsgős üveg, mint Zidane kinevezése után a királyi gárdánál?

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/54089/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,labdarúgó-vb,Spanyolország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Konzervatív 2018-06-14 09:02:10
köszönhetően Ronaldónak, aki ragaszkodott a hír nyilvánosságra hozásához.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?