Blogolj!

Szögre akasztják a pólósapkát olimpiai bajnokaink

Dorogi László

Madaras Norbert és Varga Dániel pályafutása is tele volt csúcsokkal, stílszerűen egy hullámhegy tetejére érkezve jelentették be mindketten pályafutásuk végét.

Fotó: MVLSZ/Madar Dávid

Befejezi az aktív játékot a 18 év után újra bajnoki címet nyerő Ferencváros vízilabda-csapatának két olimpiai bajnoka, Madaras Norbert és Varga Dániel. A hír amennyire váratlanul érkezett, olyannyira nem az. Mindketten megnyertek mindent, amit vízilabdázó megnyerhet, 2008-ban Pekingben pedig karöltve ülhettek fel a világ pólójának trónjára. 2013-ban Barcelonában részesei lehettek a Benedek-csapat első nagy sikerének, a világbajnoki címnek, bár ezt Madarasnak tíz évvel korábban még Benedek Tiborral egy csapatban sikerült már egyszer végrehajtania a katalán fővárosban.

Ha hiányérzet támadna bármelyikükben a páratlan pályafutásuk végéhez érve, talán csak az okozhatja, hogy az Európa-bajnoki címet egyszer sem sikerült megszerezniük, de aligha fognak ezen keseregni.

Egy tucat ember összes ujja kevés lenne ahhoz, hogy érmeiket, trófeáikat összeszámláljuk, de az az egy biztos, két korszakos egyéniséggel lesz kevesebb a medencében a következő klubszezontól és két korszakos egyéniséggel gazdagodik a magyar póló szakmai kontingense, hiszen Madaras Norbert a Ferencváros szakosztály-vezetőjeként, Varga Dániel pedig az ifjúsági csapat edzőjeként dolgozik tovább a klubnál. Ha olyan sikerrel teszik ezt, mint játékosként, fényes jövő előtt áll a magyar vízilabda és a Ferencváros is.

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53967/pics/lead_800x600.jpg
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?