Blogolj!

Georges Leekens nem tudja a dolgát

Kecskés István

Nem és nem érzi, nem érti a belga szövetségi kapitány, hogy ez így nem mehet tovább.

Fotó: MTI

Kikaptunk Ausztráliától is (1–2), ami benne volt a pakliban, hiszen mégiscsak egy vébérésztvevő válogatottról van szó. Ennek ellenére a csapat most játszott a legjobban idén, az első félidőben több kecsegtető helyzete is volt, de Szalai Ádám lövésénél a kapus, majd egy védő mentett, Kleinheisler László próbálkozásánál meg a felső léc. 

Aztán jött ugye az első ausztrál gól, amiben Dibusz Dénes és a védelem egy jelentős része alaposan benne volt. 

Erre jött egy banális válasz: Fiola beadása után az ausztrál csapatkapitány Sainsbury a saját kapujába fejelte a labdát. Ezen mi nevettünk. 

A végén nem örülhettünk az iksznek, mert Kádár Tamás szerencsétlen mozdulata után ő is vétett egy öngólt. 

Szóval megint kikaptunk. Négy meccs, egy döntetlen, három vereség. Katasztrófa még a mi csapatunk esetében is. És nézzük az ellenfeleket: Kazahsztán (jelenleg 117. a világranglistán, eredmény: 2–3), Skócia (42., 0–1), Fehéroroszország (78., 1–1), Ausztrália (36., 1–2). A magyar válogatott az 51. helyen áll. 

És mit mond a meccs után Leekens? Egyrészt azt, hogy a fejlődés látható, másrészt pedig azt, hogy a csapat fáradt volt a szerda, szombat ritmustól. 

Lehet…

Meg az is lehet, hogy Georges Leekens nem véletlenül kötötte a 24. szerződését edzőként a magyar szövetséggel. Benne van, hogy huszonhárom helyen fantasztikus munkát végzett, de az is, hogy már eljárt felette az idő. Ráadásul szemmel látható, hogy nincs meg a csapat és közte a kémia… Böde Dániel az első meccs után mondta, hogy nem értette a kapitányt, mert nem tud angolul, Vadócz Krisztián és Gulácsi Péter a fehérorszok elleni találkozó után elégedetlen volt, miközben a kapitány dícsérgette a csapatot. 

Most arról ne beszéljünk, hogy mindez mennyibe kerül a magyar szövetségnek. Ha van rá pénz, fizessék. De az biztos, hogy Cserői Aurél, Horváth Ferenc, vagy éppen Mészöly Géza a feléért is elvégezné ezt a feladatot. Mert ez nekik ügy, Leekensnek meg állás. Ráadásul nevezettek értik a magyar futballista bonyolult lelkivilágát is. Tudják, hogy a mieink Románia ellen megszakadnak a pályán, de azt is, hogy mondjuk Izland ellen más kell. Ott a kapitánynak és benne kell hinniük a játékosoknak. 

Dárdai Pál minden szavát elfogadták. Bernd Storckét is egy idő után – például Böde Dániel sem mondta, hogy nem érti a németet –, de Leekensben egyszerűen nem hisznek. Ezt lassan már midnenki tudja, csak maga az érintett nem. És a dolgát sem tudja: le kellene mondnai, mert ez így senkinek sem jó. A magyar válogatott nem lesz ott az Európa-bajnokságon, pedig itthon léphetne pályára és Leekens maradék renoméját is tépázza minden meccs. 

A labda az MLSZ vezetésénél van. Rajtuk múlik, hogy meddig rombolhat még a közepesen szimpatikus belga bácsi. Lehet, hogy sokba kerülne, ha elküldenék. De a magyar válogatott mindennél többet ér. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53902/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?