Blogolj!

Öt hónapig nem láthatjuk hazai pályán játszani a labdarúgó válogatottat

Ragnar Volarus

  A magyar labdarúgó-válogatott 2018. szeptember 11-i, Görögország ellen sajnos egy zártkapus mérkőzéssel kezdi majd a Nemzetek Ligája sorozatban hazai szereplését. Így aki szeretné élőben látni a nemzeti tizenegyet, annak a hét utolsó napján mindenképpen irány a Groupama Aréna.

  Mindezt azért, mert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábban a 2015. szeptember 4-én rendezett Magyarország–Románia Eb-selejtező miatt megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget - pontosabban a szurkolókat -, ráadásul a zártkapus szankció mellett további 70 ezer eurós pénzbírságot is kiszabott.

  Fotó: mlsz.hu

  Az UEFA ellenőre akkor három vétséget tüntetett fel jelentésében: a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt, a szurkolók egy része a rasszista megnyilvánulásokat tett, illetve jelentésében az UEFA felrótta a menekülőutak blokkolását is.

  Az MLSZ akkor természetesen fellebbezett a döntés ellen, de az UEFA illetékes testülete még 2015. novemberében elutasította az MLSZ fellebbezését, így már akkor eldőlt, hogy a válogatottnak egy hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania a 2015. szeptemberi, románok elleni Eb-selejtezőn történt szurkolói rendbontások miatt. A jogerős büntetés kiszabása óta pedig a Nemzetek Ligája lesz az első olyan hazai találkozó, amely az UEFA égisze alatt rendezett mérkőzés (a tavaly véget ért vb-selejtezők a FIFA-hoz tartoznak), és így a korábban kirótt büntetést végre kell hajtani.

  Amennyiben az UEFA ellenőre ismételten rendbontásokat tapasztalna a magyar válogatott bármely mérkőzésén, abban az esetben – mint visszaesőnek – súlyos szankciókkal kellene szembenéznie a nemzeti csapatnak.

  Mindez azt jelenti, hogy 2018-ban a magyar válogatottat június 9-én, szombaton, Ausztrália ellen láthatják a szurkolók hazai pályán (van még jegy), majd ezt követően csak november 15-én, Észtország legjobbjai ellen.  

  Bár ha a fiúk a következő meccseken is azt a játékot mutatják mint Kazahsztán vagy Fehéroroszország ellen, akkor ez az UEFA-szankció nem is büntetés, hanem áldás. 

  https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53804/pics/lead_800x600.jpg
  Labdarúgás,válogatott
   
  Feliratkozás blogértesítőre

  Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

  Feliratkozom

  Hozzászólások

  Ezeket a cikkeket olvastad már?