Blogolj!

Egy kérdés Leekenshez: melyik meccset nézte?

Meggyőződésem, hogy a breszti kispadba elrejtettek egy tévét és Georges Leekens azon egy másik meccset nézett, amelyen egy fehér és egy piros mezes csapat játszott egymással.

Fotó: MLSZ

A belga bácsi a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a Fehéroroszország elleni kiábrándító 1–1-et követően. A meccsnél csak a kapitányi értékelés volt megdöbbentőbb. 

Bizonyára ön is látta, mennyire odatették magukat a játékosok, küzdöttek és hajtottak. 

Hova tették magukat? Ja, oda! Hagyjuk már ezt, mert egyrészt ez nem igaz, hiszen például az új posztra állított Nagy Ádám azt sem tudta, hogy merre van az előre. Nem olyan rég találkoztam egy színésszel és szóba került a Nemzeti Színházban bemutatott Egri csillagok, amelyben a Dobó István alakító művésznek rengeteg szövege van. "Ugyan! Azért még egy színészt sem dícsértek meg, mert tudta a szöveget. Ez alap." Akkor ennyit az odatételről is…

Erős együttes ellen játszottunk, amely a legutóbbi két meccsén kapott gól nélkül győzte le idegenben Azerbajdzsánt és Szlovéniát is.

Az első hirtelen reakció a mondat második felére: hát be ne szarjak… Azerbajdzsánt és Szlovéniát? Elképesztő! Erős együttes? Attól, mert akadtak olyan támadásaik, amelyeknél azt sem tudtuk, hogy hol van a labda, még nem egy acélos együttes ez a fehérorosz. Ez Leekens csapatát minősíti. 

Szerencsére van egy kiváló kapusunk is, akinek ma rengeteget köszönhetünk, nagyon sokat tett hozzá a csapatjátékhoz. Úgy vélem, két vereség után a döntetlen előrelépés, ráadásul nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre a felkészüléshez.

Igen, ez így van. A FIFA-ranglista 79. helyén álló Fehéroroszország ellen Gulácsi Péter, a kapus mentett meg minket az igazán nagy szégyentől. De ebben a pár mondatban nem ez a lényeg, hanem az, hogy két vereség után végre ikszeltünk. Már csak az hiányzott volna, hogy a megkérdőjelezhetetlen fejlődésről beszéljen… 

Nem lesz ez így jó… Ősszel kezdődik a Nemzetek Ligája. Elnézve azt a romhalmazt, amit Leekens csapat címén a pályára küld semmire sincs esélyünk. Félreértés ne essék: a magyar válogatott nem a világ legjobbja. Nagyon nem. Ugyanakkor, amit a belga bácsi csinál ezzel a csapattal az azért nagyon kevés. Mondjuk sokaknak éppen elég volt. Nem is kérünk belőle többet. 

2
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53716/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Lukács válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-06-07 17:39:12
ad1. , ad2. Mindketten ugatták a focit ( az európai "szuperligák"-ban látottakhoz képest.), igaz mi harsányabban.
ad3. szerintem volt több is, de két-három támadással tényleg nem lehet meccset nyerni, általában.
ad4. Gulácsi igazából két bravúrnak vélt produkciót mutatott be. Kénytelen volt látványosan menteni a menthetőt, mivel mindkétszer kijjebb "egerészett", mint kellett volna. Ha bemennek, okolható lett volna érte.
Sajnos Nyilasi Tibi nem alkalmas edzőnek, ezt ő tudja a legjobban, ezért nem vállalja. A kemény, kitartó, kudarcokkal teli munkától ö menekül. Nem olyan alkat, aki meg tudja vívni a szükséges harcokat.
Egyébként nem kellett volna elengedni Storckot és csapatát!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-07 12:03:38
Rögtön tisztázzunk néhány fontos dolgot:
1./ A fehéroroszok játszották a focit.
2./ A magyarok meg - minden ellenkező megnyilatkozás ellenére - ugatták a focit.
3./ Kilencven perc alatt összesen nem vezettünk két - három normális támadást >>> ezzel nem is lehet meccset nyerni
4./ Gulácsi bravúrjai nélkül a végeredmény könnyen lehetett volna 5 : 1 >>>>>> ODA.
Most már csak azt kéne megfejteni, hogy ki és mit akart ezzel a nyomorult szövetségi kapitánnyal, akinek a vezetésével a magyar válogatottnak óriási "erőfeszítéssel, véres verejtékkel", a három meccs alatt megszerezhető kilenc pontból sikerült - óriási szerencsével - egyetlenegy pontot szerezni.
Tényleg kéne még néhány, agyonfizetett, tökhülye külföldi edző, miközben az itthoniak - akik esetleg ismerik a játékosokat, és a helyi viszonyokat is - munka nélkül lézengenek. Erre csak egy példa: Nyilasi Tibor !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?