Blogolj!

Aggódnia kell a világbajnoknak?

Dorogi László

Németország labdarúgó-válogatottja régen látott rossz szériában ténfereg az oroszországi világbajnokság előtt, de vajon csak altatnak, vagy van miért ráncolnia a homlokát Joachim Löwnek?

Fotó: BZ Berlin

A felkészülési mérkőzésekből sosem szabad messzemenő következtetéseket levonni, az mindenesetre jelzésértékű, ha közvetlenül a világbajnokság előtt a világbajnoki címvédő öt mérkőzés óta képtelen a győzelemre. Németországgal ezt megelőzően ez 1987 októbere és 1988 márciusa között fordult elő, hogy aztán két évvel később világbajnoki címet ünnepelhessen a már egyesített német csapat.

Joachim Löw az utóbbi időszakban számtalan játékosát és taktikai felállását próbálgatta, cserélgette és a németekre egyébként is jellemző, hogy egy bukdácsolós felkészülés után az aktuális világversenyen robbantanak bankot. Ha az említett öt sikertelen mérkőzés ellenfeleit áttekintjük, azt is láthatjuk, hogy Anglia, Franciaország, Spanyolország és Brazília egyaránt a világ élvonalához tartozik, ugyanakkor az osztrákok ellen elszenvedett 2-1-es vereség több mint kellemetlen a Nationalelf számára.

Az oroszországi világbajnokságon a címvédőnek nem lesz sétagalopp a csoportkör jelenlegi formáját tekintve, hiszen Dél-Korea mellett az olaszokat elszomorító svédekkel és a mindig kiszámíthatatlan Mexikóval kerültek egy kvartettbe, de a németeket ismerve komoly aggodalomra nincs okuk. Egyébként is, Gary Lineker óta tudjuk, a futball egy olyan játék, amit huszonketten játszanak 90 percen keresztül és végül mindig a németek nyernek.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53550/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,labdarúgó-vb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?