Blogolj!

BREAKING: Zinedine Zidane elhagyja a Real Madridot

Kecskés István

A francia világsztárral sorozatban háromszor nyert BL-t a Real Madrid, most mégis távozik – jelentették be a mai sajtótájékoztatón. 

Lemondott posztjáról Zinedine Zidane, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A francia szakember, akinek szerződése 2020-ig szólt, csütörtökön - öt nappal csapata újabb Bajnokok Ligája-diadalát követően - sajtótájékoztatón jelentette be váratlan döntését.

"Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat nekem magamnak, a csapatnak és a klubnak is. Ezt kell tennem mindenki érdekében" - szögezte le. - "Ennek a csapatnak továbbra is győznie kell, ehhez viszont változásra, három év után más hangra, más munkamódszerre van szükség. Ezért hoztam meg ezt a döntést".

A 45 éves tréner kifejtette, nagyon szereti a madridi klubot és az elnökét is, aki mindent megtett érte. Hozzátette, ezért mindig hálás lesz neki. Egyúttal jelezte, nem keres más csapatot. 

Zidane 2016 januárjában vette át a királyi gárda irányítását Rafael Benitezt váltva, majd első vezetőedzői megbízatása során egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét, a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa. 

A francia tréner, aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosként is szolgálta a Real Madridot, két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg.

Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti diadalmaskodott edzőként háromszor a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53386/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?