Blogolj!

Nagy László reaktiválása a magyar kézilabda segélykiáltása

A válogatottól tavaly visszavonuló Nagy László visszatér a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezős párharcra. De mi lesz utána?

Fotó: Nemzeti Sport

Nehéz időket él meg a magyar férfi kézilabda. A Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé sem a MOL-Pick Szeged, sem a Telekom Veszprém nem tudta beverekedni magát, sőt, az eddigi két biztos BL-helyet egyre csökkentette a nemzetközi szövetség klubcsapataink "gyengélkedése" miatt, így extrém esetben még az is előfordulhat, hogy a bajnokságban ezüstérmesként záró veszprémiek nem indulhatnak el az elitsorozatban a következő szezonban. Mindeközben férfi válogatottunk sorsdöntő mérkőzések előtt áll, Szlovénia ellen kell kivívnunk a világbajnoki részvételt, de papíron nem mi vagyunk az esélyesek.

Ljubomir Vranjes és a kézilabda szövetség válaszul reaktiválta a tavaly a válogatottól visszavonuló Nagy Lászlót. A Veszprém 37 éves klasszisa a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőkre tér csupán vissza, ez a két mérkőzés pedig sorsdöntően befolyásolhatja a magyar férfi kézilabda közeli jövőjét. Nagy Laci reaktiválása kétségbeesett, tűzoltó megoldás. Rendben van, hogy az "öreg" most besegít, de mi lesz akkor, ha kijutunk a világbajnokságra? Vagy mi lesz akkor, ha nem? Mi történik majd a poszt-Nagy László-érában? Ki lesz az új Nagy László, akit a mindenkori szövetségi kapitány majd mentőövként bedob a jövőkép hiányától szenvedő magyar férfi kézilabda-válogatottba?

A MOL-Pick Szeged tizenegy év után először fosztotta meg bajnoki trónjától a Telekom Veszprémet a honi pontvadászatban, de a két csapatban kis túlzással nagyítóval kell keresnünk a magyar játékosokat. Üdítő volt látni Bodó Ricsi klasszis teljesítményét a bajnoki döntőben, vagy Bánhidi Bence remek beállós játékát, de a magyar férfi kézilabda-válogatott összességében egy öreg csapat, egy olyan gárda, amelynek megújulásra van szüksége. És pont ez lenne Ljubomir Vranjes legnagyobb feladata, hogy ezt a folyamatot levezényelje.

A svéd mesternek most aztán fel van adva a lecke, s az első részfeladatot nem teljesítette fényesen. Az állandó eredménykényszer pedig nagy úr, válogatottunk pedig mostanában nem szerepel egykori hírnevéhez méltó módon. A rutinos keret persze alkalmas arra, hogy elviselje ezt a nyomást, de lassacskán gondolnunk kellene a jövőre is, Nagy Lacit pedig hagynunk kéne pihenni. Mert ha valaki, ő aztán megérdemli.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53212/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,Nagy László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-29 16:32:08
Az elmúlt, hosszú évek során mutatott játéka, küzdeni tudása alapján minden elismerésem Nagy Lászlónak, de tudomásul kellene venni - a szövetségi kapitánynak is -, hogy sajnos az évek elszálltak felette. Mielőtt valaki félreértené a mondandómat, sietek leszögezni, hogy nem bántásból írom, amit írok.
Természetes, hogy a reflexek már lassulnak, a terhelhetőség - sajnos - csökken, a figyelem lanyhul.
Ez különösen annak fényében érdekes, mert az eddigi, Szlovénia elleni meccsek tapasztalatai szerint a szlovénok roppant hajtós, gyors, kombinatív kézilabdát játszanak, akikkel nagyon nehéz versenyt futni.
Őszintén mondom, hogy ezért is féltem a Nagy Lacit, és egyben - ha végül balul sül el a behívása - a szövetségi kapitányt !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?