Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Fel kell ébrednie a kézilabda szövetségnek

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Köszönöm, bocsánat és szeretlek titeket. Ezzel a három - tulajdonképpen négy - szóval búcsúzott Ambros Martín a Győri Audi ETO KC játékosaitól, vezetőségétől és szurkolóitól. Stílszerűen, magyar bajnoki címmel és triplázással zárta le hat esztendőn át tartó parádés győri pályafutását. Az ezen időszak alatt megnyerhető húsz trófeából tizenhatot - köztük három Bajnokok Ligája trófeát - gyűjtött be a győri lányokkal, kétségtelenül a klub történetének legsikeresebb vezetőedzőjeként adja át a stafétát Danyi Gábornak, akinek a lehető legsúlyosabb örökséget kell átvennie.

A sportban nüánszok döntenek siker és kudarc kérdése fölött, s ha a győri szurkolók szívükre teszik kezüket, józan ésszel beláthatják, ebből a triplázásból épp ilyen könnyedén lehetett volna egy nagy nullázás is. A Ferencváros az egész szezonban ott loholt a Győr nyakán, sőt, miután a Népligetben két góllal legyőzték a címvédőt, már előttük meneteltek a bajnokságban. Aztán Győrben majdnem meg is fosztották koronájától a királynőt, ám sem akkor, sem a Vác elleni utolsó fordulós csörtében nem sikerült. Pedig mindkét esetben nüánszok döntöttek.

Nem vitás, hogy a magyar női kézilabda NB I jelenlegi lebonyolítási rendszere igazságtalan. Nonszensz dolog, hogy a csapatok úgy játszanak le 28 bajnoki fordulót, hogy ennek végén az összgólaránynak kell rangsorolnia a két, hasonlóan kiemelkedő erőt képviselő együttes között. Józan ésszel beláthatatlan, hogy miért nem alkották még meg a Magyar Kézilabda Szövetségnél a bajnoki döntő intézményét, ahogy az a férfiaknál is működik. Mert ha már két szereplősre szűkül a honi versenyfutás, legalább a végén fair körülmények között kerekedjen felül az egyik a másikon, nem pedig 20-25 gól különbséggel véget érő bohózatok végén.

Az utolsó fordulónak hat gólos előnnyel vághatott neki a Ferencváros és Ambros Martín ahol csak lehetett, hangoztatta, ez így nem igazságos lebonyolítási rendszer. Aztán a mérkőzés utáni nyilatkozatában már szót sem ejtett erről a problémáról és a Ferencvárost sem sajnálta, amiért így maradt alul. Persze, nem is kötelessége ezt tennie, de talán egy gratulációt elereszthetett volna a vesztes fél irányába, hiszen az FTC-nek azt a bravúrt sikerült végrehajtania, hogy mindössze két veszített ponttal maradtak le a bajnoki aranyéremről, mindezt úgy, hogy zömében magyar játékosokra építve, más feltételekkel fel tudta venni a versenyt a világ legjobb női klubcsapatával.

"Nem méltó a bajnoki címhez, hogy azon múlik, ki mennyire veri meg a többi csapatot. Persze, a Győr és mi is tudtuk, hogy ez fog dönteni, de a versenykiírás ezen részével nem tudok azonosulni. A két legjobb csapatnak igenis döntőt kellene játszania, hogy egymás ellen vigyék dűlőre, melyikük a jobb, nem pedig a többi együttes kezébe helyezni a sorsukat, akik vagy küzdenek, vagy nem"

- nyilatkozta a lefújást követően a ferencvárosiak játékosa, Kovacsics Anikó és szavaival csak egyetérteni lehet. A Békéscsaba gyakorlatilag úgy futott ki a Győr elleni, számukra már semmiről nem döntő mérkőzésre, mintha nem is lett volna, a második félidőben sikerült hat darab gólt összeügyeskedniük, miközben a friss BL-győztes csak azért nem dobott többet nekik, mert láthatóan kissé idegesen kézilabdázott a nagy tét miatt.

Az persze már a ferencvárosi játékosok kritikája, hogy a potenciális bajnoki labdával a kezükben annyira leblokkoltak, hogy sem a győri bajnokin, sem a Vác ellen nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. Nüánszok döntöttek arról, hogy Ambros Martín végül jó szájízzel veheti az irányt Rosztovba, de talán ki lehetett volna egészíteni búcsúszavait néhánnyal: köszönöm, bocsánat, szeretlek titeket, de most szerencsésebbek voltunk, s bár megérdemeltük a sikert, éppen ennyire megérdemelte volna a Ferencváros is. Így aztán senkinek az igazságérzete nem csorbult volna.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53026/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Győri Audi ETO KC,kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-25 12:03:22
Fogalmam sincs, hogy ezt az idei lebonyolítási rendszert ki a fene találta ki, de ez úgy rossz, ahogy van.
A két utolsó forduló meccsei ezt kétséget kizáróan bizonyítják is.
A dobott gólok száma (45 - 47) -hirtelen felindulásból - egyszer csak kirívóan megnőtt, csak azért, hogy hátha mi leszünk a bajnokok !!! >>>>>> ez teljesen extrém !!!!
A korábbi (rájátszásos) rendszert annak idején pontosan azért találták ki, hogy az első négy csapat újabb, kimondottan küzdelmes meccseken edződjön meg, felkészülve ezzel a bajnokságot követő európai klubcsapatok összecsapásaira.
Na, pont ez lett megszüntetve, helyette jöttek az irreális, 45 dobott gólos "küzdelmes" partik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?