Blogolj!

Női kézilabda NB I: tizennyolc góllal nyert a Ferencváros, de a Győr a bajnok!

A Bajnokok Ligája és magyar bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC huszonöt góllal győzte le a Békéscsabát és eggyel jobb gólkülönbségével megelőzte a Ferencvárost.

Fotó: Lokál

Nagy izgalmakat tartogatott a női kézilabda NB I utolsó fordulója, hiszen az utolsó pillanatokig kérdéses volt, hogy a Győri Audi ETO, vagy a Ferencváros szerzi meg a bajnoki címet, s végül egészen drámaian alakult a csapatok párhuzamos versenyfutása a gólokkal és az idővel.

A sorsdöntő mérkőzések előtt a fővárosi zöld-fehérek álltak jobban, gólkülönbségük hattal volt jobb mint a friss BL-győztes győrieké, így Ambros Martín utolsó mérkőzésén héttel több góllal kellett legyőznie hazai pályán a Győrnek a tabellán 12. Békéscsabát, mint amennyivel a Ferencváros legyőzi a 6. Vácot.

A női kézilabda NB I szabályai szerint pontazonosság esetén - amely fennállt a Ferencváros és a Győr esetében - előbb az egymás elleni összmérleg dönt két csapat összevetésében, ám mivel a Népligetben az FTC, az Audi Arénában a Győr bizonyult két góllal jobbnak ellenfelénél, a következő rangsoroló mutató, tehát az összgólkülönbség számított.

Az első harminc percben mindkét esélyes magához ragadta a kezdeményezést, ám a Békéscsaba és a Vác közötti különbség kirajzolódott. Amíg a Győr 20-8-ra vezetett a szünetben Kari Aalvik Grimsbö pazar védéseinek köszönhetően a lila-fehérek, addig az FTC "csupán" 19-12-re a váciak ellen, ugyanakkor ezzel összesítésben még mindig a fővárosiak álltak jobban egy góllal.

Győrben a szünet után a békéscsabai lila-fehérek teljesen kifulladtak és mindössze hat gólra voltak képesek támadásban, a hazaiak pedig igyekeztek minden lehetőségükkel élni, Görbicz Anita még a hétmétereseknél sem vesztegetett egyetlen másodpercet sem. A magyar bajnoki címvédő végül 39-14-re győzte le a Békéscsabát, de ekkor a Ferencváros-Vác találkozó még nem ért véget. A fővárosi zöld-fehérek 42-24-nél vezethettek támadást az utolsó percben, amit ha góllal fejeznek be, megszerzik a bajnoki címet, de a hazai gárda nem bírta el a nyomást, borzasztó akció végén vánszorgott el a váci kapu előtt a labda.

A Győr tizennegyedik magyar bajnoki címét szerezte meg, a Don Rosztovhoz távozó Ambros Martín pedig triplázással búcsúzik a győriektől, hiszen a BL-siker mellett korábban a Magyar Kupát is megszerezte az ETO.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/53011/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Győri Audi ETO KC,kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-24 12:13:06
Az utolsó két fordulóban született Fradi és Győr eredmények annyira a valóságtól elrugaszkodottak, hogy az borzasztó.
Ez a kiírási rendszer úgy rossz, ahogy van. Aki kitalálta, az nagy ész volt, az biztos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?