Blogolj!

NB I: már csak egy lépésre van a bajnoki címtől a Videoton

Kecskés István

A székesfehérváriaknak a hátralévő két meccsükből csak egyet kell megnyerniük és már ünnepelhetik is az aranyat.

Ez még

Mivel a Ferencváros immár három forduló óta nyeretlen, a Videoton három pontos előnnyel vezeti az NB I-es tabellát. Ez ugye egy meccsnyi különbség, de lényegében kettő, hiszen a fehérváriak 19, az FTC pedig 17 győzelmet számlál. Márpedig pontegyenlőség esetén a bajnokság során aratott több siker rangsorol. 

Ha a Videoton vasárnap legyőzi a Honvédot, akkor bajnok, ugyanis ebben az esetben, hiába nyer a Ferencváros is a Diósgyőr ellen, a különbség megmarad és a győzelmek között különbség sem módosul. (Amúgy, ha a Videoton és az FTC ugyanannyi pontot szerez a vasárnapi fordulóban, vagyis döntetlent játszanak, vagy kikapnak, akkor is a fehérváriak a bajnokok.) A piros-kékek egy éve éppen a Honvéd elleni, utolsó fordulóban elszenvedett vereség miatt maradtak le az első helyről, így számukra igazi elégtételt jelentene a győzelem. 

A zöld-fehérek közel állnak ahhoz, hogy a Thomas Doll első évében látott hengerlés után, egymást követően két évben is lemaradjanak az első helyről. Ugyanis az szinte kizárt, hogy a Videoton két meccséből legalább az egyiket ne nyerje meg. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/52872/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?