Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Kézilabda NB I: tizenegy év után ismét magyar bajnok a MOL-Pick Szeged!

Dorogi László

A Telekom Veszprém hazai pályán három góllal legyőzte a MOL-Pick Szegedet a magyar bajnoki döntő visszavágóján, de a Szegeden összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A szezon talán legjobb teljesítményét nyújtva, négygólos előnyt harcolt ki magának a magyar kézilabda NB I bajnoki döntőjének első mérkőzésén a MOL-Pick Szeged, ám nem dőlhetett hátra a veszprémi visszavágó előtt, mert már a játékosok bemutatásánál lehetett látni a veszprémi arcokon, hogy elképesztően elszántak és mindent meg fognak tenni a fordítás érdekében.

A találkozóra a Veszprém távozó játékosai közül Schuch Timuzsint, illetve a horvát Renato Sulicsot és Mirko Alilovicsot is benevezte a meccsre Ljubomir Vranjes, sérülés miatt viszont Lékai Máté, Győri Mátyás, William Accambray és a svéd Andreas Nilsson játékára sem számíthatott a mester, sőt Ancsin Gábor és a szlovén Gasper Margucs sem kapott helyet a veszprémi keretben.

A szegediek közül a távozó spanyol José Manuel Sierra, az orosz Szergej Gorbok, a horvát Ivan Srsen és a brazil Thiagus Petrus is ott volt a pályán, ám a korábbi csapatkapitány, Zubai Szabolcs ezúttal sem. Őt az első meccs előtt a szegediek nem búcsúztatták el ünnepélyesen, a veszprémi klub részéről viszont ezúttal Gulyás Péter utánpótlás-szakágvezető megtette ezt.

Akárcsak a párharc első mérkőzését, ezt is a Tisza-partiak kezdték úgy, ahogy azt a bakonyiak szerették volna, Stas Skube és Mario Sostarics vezérletével nagyon gyorsan háromgólos előnybe kerültek, amitől a veszprémiek egyre idegesebben és egyre több hibát elkövetve kézilabdáztak. A hazai közönség hangot is adott nem tetszésének, s a `Hol a csapatunk?` rigmust skandálva fogalmaztak meg erős kritikát a veszprémi játékosokkal szemben. A 17. percben már 11-5-re vezetett a Szeged, összesítésben pedig tíz gól volt ekkor az előnye.

A szünetig sikerült közelebb lépnie a bakonyiaknak, de a kékek magabiztosan őrizték kibővített előnyüket, a fordulás után viszont teljesen megváltozott a játék képe. Az első félidőben lehengerlő szegedi támadójátékot gyakorlatilag mintha föld nyelte volna el, a Veszprém klasszisai pedig elkezdték felvenni a ritmust és fokozatosan nyerték vissza önbizalmukat, tüntették el hátrányukat. A második játékrésznek volt olyan közel nyolcperces periódusa, amikor a szegediek képtelenek voltak gólt szerezni, a 42. percben 20-19-nél pedig először szerezte meg a vezetést Veszprém a párharc során, s talán meg is roppantották volna a szegedieket, ha nincs Bodó Richárd.

A magyar válogatott átlövő ihletett formában bombázta Mikler Roland és Mirko Alilovics ketrecét, végül hat góllal zárt, ebből ötöt a második félidőben szerzett, a legtöbbet olyan helyzetből, amelyből csak igazi klasszisok tudnak betalálni. Emellett a védekezésből is vastagon kivette a részét, nagyon fontos pillanatokban szerzett labdákat a veszprémiek elől.

A mérkőzés utolsó percébe fordulva 29-26-os vezetést szerzett a címvédő hazai csapat, ami azt jelentette, hogy egy esetleges következő veszprémi góllal már a bakonyiak ünnepelhetnek bajnoki címet, de a szegediek még támadhattak a végső győzelemért. Gólt ugyan nem sikerült szereznie a vendégeknek, de céljukat elérték, sikerült lepörgetniük az órát, így négygólos előnyükből egyet sikerült megőrizniük. A Telekom Veszprém összesítésben egy pillanatig sem állt jobban riválisánál, amely 2007 után először hódította el a bajnoki címet és fosztotta meg trónjától a veszprémieket - a Tisza-partiak történetük harmadik bajnoki címét szerezték meg.

Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, visszavágó

Telekom Veszprém-MOL-PICK Szeged 29-26 (14-17)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Telekom Veszprém: Alilovics - Gajic 4/2, Nagy L. 2, Nenadics 4, Sulics 1, Ilics 3, Manaszkov 4. Csere: Mikler (kapus), Schuch, Terzic, Dzsamali 3, Tönnesen 5, Blagotinsek 3. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
MOL-PICK Szeged: Sego -  Sostarics 4, Thiagus Petrus 2, Gaber, Källman 3, Bánhidi 1, Skube 4. Csere: Balogh, Bodó 6, Sigurmannsson 2/2, Blazevics 1, Srsen 1, Gorbok, Zsitnyikov 1, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10 perc illetve 10  perc.
Hétméteres: 2/2 illetve 3/2.

Összesítésben 58-57 a MOL-Pick Szeged javára.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/52893/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,MOL-Pick Szeged,NB I,Telekom Veszprém
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?