Blogolj!

Ebből látszik, mennyire nevetséges a FIFA-világranglista

Dorogi László

A magyar labdarúgó-válogatottnak időről-időre úgy is sikerül előremásznia egy-egy helyet az aktuális FIFA-világranglistán, ha éppen nem játszik, vagy ha kikap a Pongo Pongo sziget legjobbjaitól.

Fotó: MTI

Úgy tűnik, a FIFA-világranglistát vérbeli trollok készítik. Gyorsan vázoljuk a tényeket: a magyar labdarúgó-válogatott Georges Leekens "vezetésével" márciusban lépett pályára utoljára, akkor - nagyon jól emlékezhetünk, bár a szerencsésebbek már biztosan elfelejtették, vagy nem is látták - kikaptunk Kazahsztántól, majd a skótok is elfenekeltek minket.

Meglehetősen furcsa, hogy egy ilyen gyászos produkciót a FIFA-nál előléptetéssel díjaznak, de ez rendre így történik, nem baj, biztos szeretnek minket, vagy mély nyomokat hagyott bennük a hömpölygő, elképesztő hangulatot varázsoló magyar szurkolótábor Franciaországban.

A legutóbbi világranglistán megőriztük kőkemény munkával megkaparintott 50. helyünket, most pedig még egy pozíciót sikerült is előre lépnünk. Ez azt jelenti, hogy Magyarország jelenleg a világ 49. legjobb csapata, ami minden bizonnyal nem igaz, hiszen a hátunk mögött "kullogó" egyletek - szándékosan nem írunk csapatot, válogatottat, vagy bármilyen futballformációra utaló szót - rendre játszóterükként használják az utóbbi időszakban a Groupama Arénát.

Örvendjünk tehát, mert az előrelépés továbbra is megkérdőjelezhetetlen, hasítunk előre a világranglistán, minden a legnagyobb rendben.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/52731/pics/lead_800x600.jpg
FIFA,Magyar labdarúgás,magyar labdarúgó-válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?