Blogolj!

Férfi kézilabda NB I: négygólos előnyben a Szeged a bajnoki döntőben

Dorogi László

A bajnoki finálé első felvonását 32-28-ra nyerte meg a hazai pályán játszó MOL-Pick Szeged a sokat hibázó Telekom Veszprém ellen és kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

Fotó: delmagyar.hu

Legutóbb tizenhét évvel ezelőtt fordult elő, hogy ne a Veszprém és a Szeged végezzen a magyar férfi kézilabda NB I első két helyén, azóta a bakonyiak tizenötször ülhettek fel a trónra, a szegedieknek pedig egy kivételtől eltekintve rendszerint az ezüstérem jutott.

Nem meglepő tehát, hogy ismét a Szeged-Veszprém derbit rendeztek a magyar bajnoki címért - legalábbis annak első felvonását - az újszegedi sportcsarnokban. A hazaiaknál nem került keretbe a gárda korábbi csapatkapitánya, a szezon végén Orosházára igazoló Zubai Szabolcs és Pedro Rodriguez, a túloldalon viszont Ljubomir Vranjesnek akadt gondja bőven: sérülés miatt nem számíthatott Lékai Máté, Ancsin Gábor, Andreas Nilsson, Crisitian Ugalde és William Accambray játékára sem.

Az első percek teljes mértékben a szegediek szája íze szerint alakultak, a harmadik percre már háromgólos előnyt épített fel a Pick, majdnem hat percnek kellett eltelnie, hogy a veszprémiek Momir Ilics találatával feliratkozzanak az eredményjelzőre. Ezt követően végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a Szeged folyamatosan kézben tartotta a mérkőzést, a bakonyiak pedig végig futottak az eredmény után.

A hazaiaknál elsősorban Mario Sostarics lubickolt a szélen, de Bánhidi Bence is fejtörést okozott a veszprémi belső védőknek. Negyed óra elteltével egygólosra olvadt a szegedi előny, ám ez nem vetette vissza a kékeket, Marin Sego pedig elkapta a fonalat a kapuban, nagy bravúrjaival pedig ismét el tudott lépni a Pastor-csapat, a szünetben 16-13-ra vezetett a Pick.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a sok hibával kézilabdázó Veszprém hibáit rendre megbüntette a koncentráltan játszó hazai alakulat, a találkozó végére pedig az extázisba kerülő szegediek szinte átrohantak ellenfelükön. A hazaiak két irányítója Stas Skube és Stefan Sigurmannsson remekül mozgatta a támadásokat, míg védekezésben Matej Gaber és Thiagus Petrus jeleskedett több labdaszerzéssel.

A veszprémiek legjobbja ezen a napon Dejan Manaszkov volt, a hat gólig jutó szélső játékát nem sikerült kikapcsolnia a szegedieknek, akik végül így is négygólos előnnyel utazhatnak el a jövő vasárnapi, veszprémi visszavágóra.

Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, 1. mérkőzés

MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 32-28 (16-13)

MOL-PICK Szeged: Sego - Sostarics 4, Gaber, Thiagus Petrus 1, Bánhidi 5, Källman 3, Skube 4. Csere: Bodó 4, Balogh 1, Sigurmannsson 6/2, Blazevics, Zsitnyikov, Gaber, Srsen 1, Gorbok 1, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: 
Mikler - Gajics 4/3, Nagy L. 3, P. Nenadics 3, Sulics 3, Ilics 4, Manaszkov 6. Csere: Alilovics (kapus), Schuch, Terzics, Tönnesen 2, Blagotinsek 1, Dzsamali 1, Margucs 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Kiállítás: 
10 perc ill. 2 perc
Hétméteres: 
3/2, ill. 4/3

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/52514/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,MOL-Pick Szeged,NB I,Telekom Veszprém
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?