Blogolj!

Ökölvívás: Szentesen pofozkodik a magyar bunyósok krémje

Dorogi László

Három év kihagyás után tér vissza a Csongrád megyei városba a Felix Promotion, ahol a közönség a szinte hazai pályán bunyózó Szellő Imre mellett a visszatérő Harcsa Norbertért is szoríthat.

Fotó: felixpromotion.com

Szellő Imre bár nem született szentesi, gyakorlatilag hazai versenyzőként vívhatja meg a Felix Promotion idei harmadik gálájának főmérkőzését péntek este. Rácz Félix az M4 Sport Sportreggeli című műsorában úgy fogalmazott, hogy Szentes korábban a magyar profi ökölvívás Mekkájának számított, a város alap bázisa volt a magyar bunyónak, így méltó helyére tér vissza a magyar ökölvívás krémje. A Kovács "Koko" István által csak a magyar ökölvívás MGM arénájának nevezett Dr. Papp László Sportcsarnokban a hazai profi boksz jól ismert, jó nevű bunyósai lépnek majd szorítóba.

Ahogy már említettük, Szellő Imre, a Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (20-0) interkontinentális bajnoka a venezuelai Williams Ocando ellen száll ringbe. A dél-amerikai bunyós leginkább nagy ütőerejéről híres, eddigi 18 győzelmével véget érő mérkőzéséből 14-et K.O.-val fejezett be. Szellő 2016 szeptemberében kezdte meg a közös munkát Bertók Róberttel, így technikailag hazai környezetben bunyózhat a ceglédi sportoló, hiszen másfél éve a Csongrád megyei városban készül. A pillanatnyilag a legmagasabban jegyzett hazai ökölvívó szokásos, kilenchetes felkészülési programját csinálta végig és egy látványos, nyílt sisakos, sok nagy ütéssel tarkított meccsre számít. Szellő legutóbb februárban, az Erdei Zsoltot a profik között egyedüliként egyőző Gyenyisz Gracsev elleni győzelem alkalmával lépett szorítóba.

A kiskunmajsai Darmos Józsefre, a cirkálósúly magyar bajnoki címvédőjére egy elképesztően rutinos és rendkívül kellemetlen stílusú ellenfél, a grúz Giorgi Tevhdorasvili vár, aki a Felix Promotion áprilisi, nagyváradi gáláján hatalmas meglepetésre legyőzte a hosszú szünet után visszatérő Tóth „Barbár" Tamást.

A szentesi gála egyik leginkább várt fellépője a hazai Szellő Imre mellett az a Harcsa Norbert lesz, aki majdnem egy év kihagyás után tér vissza a szorítóba. Harcsa 2017 júniusában egyhangú pontozással kapott ki a profi pályafutása első meccsét vívó Bacskai Balázstól, ami után elveszítette hitét és úgy érezte, hogy nincs keresnivalója a szorítóban. A két ökölvívó konfliktusa a közösségi médiában bontakozott ki az összecsapást követően, ez adta meg a kezdőlöketet Harcsának ahhoz, hogy felkészüljön a visszatérésre. Ellenfele az elképesztően rutinos, bár nem éppen fényes mérleggel rendelkező (23 győzelem, 46 vereség, 2 döntetlen), 92. profi mérkőzésére készülő 42 éves lengyel ökölvívó, Mariusz Biskupski lesz.

Szintén kesztyűt húz a szentesi gálán Egedi Renátó, a WBO korábbi ifjúsági Európa-bajnoka, aki az évadnyitó budakalászi gálán is bunyózott, ahol egy kőkemény és igazán szoros mérkőzésen győzte le Krammerstodter Márkot, megszerezve a nagyközépsúlyú magyar bajnoki övet. Ellenfele a grúz Giorgi Gujejiani lesz, aki nagyon kemény, nagyon szívós bokszoló. Egedi úgy fogalmazott, eddig csak kétszer tudták kiütni, de nem enne rossz, ha ő lenne a harmadik, ám nem fog ráfeszülni a K.O.-győzelemre.

Hegyi Barnabás a Felix Promotion, áprilisi nagyváradi gáláján mutatkozott be egy villámgyors kiütéssel, de nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen Szentesen is ringbe száll, méghozzá egy helyi bunyós, Duka Krisztián ellen. Sorozatos sérüléseiből felépülve, hosszú kihagyás után tér vissza a szorítóba Kovács Zoltán Caramel, akinek célja elsősorban az lehet, hogy visszaküzdje magát a világranglista hetedik helyére. A szentesi gálát az M4 Sport élőben közvetíti május 11-én, 22 órától.

Címkék: ökölvívás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/52403/pics/lead_800x600.jpg
ökölvívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?