Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Labdarúgás: nagyobb együttműködést vár a kluboktól Csányi Sándor

Dorogi László

Az MLSZ elnöke szerint nem a válogatott, hanem a klubok feladata a játékosok megfelelő mentális és fizikai felkészítése.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Telkiben tartották meg pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség szokásos, éves közgyűlését, ahol többek között szó esett a szövetség 2017-es munkájáról, a felnőtt válogatott helyzetéről, az infrastrukturális fejlesztésekről és az utánpótlás jelenlegi állapotáról is.

Csányi Sándor a magyar futball jelenlegi állapotát értékelő beszédében kiemelte, a szövetség a saját feladatait lényegében elvégezte, ezért itt az ideje, hogy a hazai labdarúgás többi szereplője is minőségi munkát végezzen. Az elnök hangsúlyozta, a szövetség 2017-ben komoly eredményeket ért el, hiszen megőrizte pénzügyi stabilitását, továbbá elindította a budapesti labdarúgás hátországának infrastrukturális megújítását célzó Budapest Programot, ezen felül új stadionok, új pályák épülnek és a sportdiplomáciában is értünk el nemzetközi sikereket.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség új képzéseket indított, az eddigi hat helyett húszra bővült a képzési rendszerek száma, amelyek lefedik a labdarúgás minden területét. Csányi Sándor azt is hozzátette, hogy tovább folytatódik a magyar labdarúgás infrastrukturális fejlesztése, 2017-ben 105 új futballpálya épült, 135-öt pedig felújítottak - összesen az új pályák száma immáron 1107, a felújított játékterek száma 1649.

"Amint a kivitelezés alatt álló stadionok felépülnek, a magyar labdarúgás felszámolja infrastrukturális hátrányát. Az amatőr futballban használt pályák felújításában még van elmaradásunk, és az iskolai pályák építését, felújítását is folytatni kívánjuk. A pályák jelentősége messze túlmutat a labdarúgáson, egészségmegőrzés és közösségépítés szempontjából is nagyon fontos a meglétük. Budapesten 30 nagy pályát építettünk, de további pályákra van szükség

– jelentette ki az MLSZ elnöke. Az mlsz.hu tájékoztatása szerint eddig 15 új stadiont adtak át, 11 pedig jelenleg is kivitelezés alatt áll.

A férfi A-válogatott teljesítményével kapcsolatban elmondta, kiábrándító volt a 2017-es év és az új kapitánytól, Georges Leekenstől nem várhatunk azonnal csodát, de bízik benne, hogy őszre versenyképes lehet a válogatott.

"A Nemzetek Ligájából négy csapat kijuthat az Európa-bajnokságra, a sorozat meccseit úgy kell lejátszani, mintha ez lenne az utolsó lehetőségünk az Eb-részvétel kiharcolására"

- mondta az MLSZ elnöke, aki azt is hozzátette, hogy nem a válogatott feladata a játékosok megfelelő mentális és fizikai felkészítése, ezért sokkal nagyobb közreműködést vár a kluboktól.

"Amikor megérkezik a csapat vasárnap vagy hétfőn, pénteken meg már mérkőzés van, a szövetségi kapitány mozgástere meglehetősen korlátozott, ez alatt a három nap alatt fizikai felkészítést biztosan nem tud csinálni"

- fogalmazott az MLSZ első embere. Kifejtette, a válogatás, az ellenfél felmérése, a motiválás, a taktika kidolgozása, s néhány elemének gyakoroltatása a szakvezető feladata.

"Mindez nem ér semmit, ha nem megfelelő mentális, fizikai állapotban lévő játékosok érkeznek oda. Ez a klubok feladata lenne, mint ahogy a minőségi utánpótlásmunka végzése is."

Csányi Sándor szót ejtett a 12 csapatos NB I-ről is, amely szerinte beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen sokkal izgalmasabb bajnoki versenyfutást láthatunk, a következő feladat, hogy a stadionokba még több nézőt sikerüljön kicsábítani. Az MLSZ elnöke azt is elmondta, nőtt a hazai futballisták játékperceinek száma, de a magyar és fiatal játékosok szerepeltetésének ösztönzése a következő idénytől megváltozik, egy produktivitási mutatót vezet be a szövetség. Az objektív teljesítményadatokon alapuló produktivitási indexszel a minőség díjazása a cél.

"Bízunk benne, hogy az új rendszer azt fogja eredményezni, hogy mindenhol megéri foglalkozni a kiválasztással, utánpótlás-fejlesztéssel, és azok jutnak nagyobb támogatáshoz, akik NB I-ben, NB II-ben, külföldi bajnokságokban, válogatottban szerepelnek"

– fogalmazott Csányi Sándor, aki hozzátette, a szövetség az elmúlt években minden területen a minőségi munkára helyezte a hangsúlyt, és a hazai futball szereplőitől is elvárja, hogy így tegyenek. Az MLSZ ellátja vállalt feladatait mint szabályalkotó szervezet, biztosítja a bajnokságok működtetésének keretrendszerét, továbbá felvállalja többek között az infrastruktúra-fejlesztést, a labdarúgásban résztvevő szakemberek képzését, és mindkettőben óriási előrelépést ért el.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/51823/pics/lead_800x600.jpg
Csányi Sándor,Magyar labdarúgás,MLSZ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?