Blogolj!

Vízilabda: az FTC nyerte az Eurokupát

Fotó: fradi.hu

A Ferencváros férfi csapata nyerte a vízilabda LEN Eurokupát, miután a döntő visszavágóján 8-5-re győzött az olasz Banco BPM Sport Management ellen. A ferencvárosi csapat ezzel megvédte címét.

A címvédő FTC 9-8-ra győzött a döntő első mérkőzésén Budapesten, így minimális előnnyel várhatta a finálé visszavágóját Veronában. 

A visszavágó álomszerűen indult a ferencvárosiak számára, mivel Szirányi Balázs, Vámos Márton és Madaras Norbert is akcióból szerzett gólt, Varga Dénes pedig ötméteresből vette be az olaszok kapuját. Az első negyedben csak egy gólt kapott a magyar csapat, amelyet Petkovic szerzett. 

A második harmadban némi hullámvölgy támadt a címvédőnél. A veronaiak ezt ki is használták és nyolc perc alatt minimálisra csökkentették a hátrányukat. 

A  Sport Managment lendületét  a nagyszünet sem törte meg és Busto Baraldi gólja már az egyenlítést jelentette a találkozón. Amikor azonban úgy tűnt, hogy veszélybe kerülhet a zöld-fehérek címvédése, Jansik Szilárd létfontosságú gólt szerzett. Mivel mindkét kapus remekül védett ebben a játékrészben is így 5-4-es ferencvárosi vezetésről kezdődhetett az utolsó játékrész. 

Az utolsó negyedben Slobodan Nikic gólja még megnyugtatóbbá tette az előnyt, még akkor is, hogyha Petkovic szinte azonnal válaszolt, és Varga Dániel kipontozódott. 

Az FTC-t azonban ezen az estén semmi sem gátolta a kupagyőzelemben és a címvédésben, mivel Jansik újabb gólja gyakorlatilag eldöntötte a kupa sorsát, majd két perccel a vége előtt Varga Dénes zárta le a magyar csapat idei menetelését. 

A Ferencváros negyedszer jutott el a korábban LEN-kupának nevezett sorozat fináléjába és második győzelmét aratta.

Végeredmény:

Banco BPM Sport Management-FTC-PQS Waterpolo 5-8

összesítésben: 17-13

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/51448/pics/lead_800x600.jpg
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?