Blogolj!

Vízilabda: a Dunaújváros női csapata nyerte a LEN Kupát

A Dunaújváros-Maarsk Graphics 13-11-es győzelmet aratott a görög Olympiakosz Pireusz elleni fináléban és így megnyerte a női vízilabda LEN Kupát.

Fotó: dailymotion.com

A Mataroban zajló négyesdöntő fináléját a szakértők által két legnagyobb favoritnak vélt csapat játszotta. 

Az első negyedben valóságos gólpárbajt vívtak a csapatok, a görögök sztárjai Asimaki és Eggens hiába villogtak, Ziegler Diána és Garda Krisztina, valamint a légiósok vezérletével a Dunaújváros nem hagyta ellépni ellenfelét. 

Mihók Attila csapata a második negyedben került fölénybe esélyesebb ellenfelével szemben és Hlengiwe Mchunu, Garda és Szilágyi Dorottya góljaival 7-5-re vezetett a nagyszünetben

A harmadik játékrészben már 9-6-re is vezetett a magyar csapat. A görögök innen egy hihetetlen rohammal egyenlítettek, de így is 10-9 állt az eredményjelzőn három negyednyi játékot követően. 

A görögök átvették a játék irányítását, de Kiss Alexandra remekelt, 10-10 után pedig Garda Krisztina ötméteresből, Gurisatti Gréta pedig egy megúszást követően volt eredményes. Az ellenfél ugyan szépíteni tudott, de Gurisatti kialakította a 13-11-es végeredményt. 

A dunaújvárosiak harmadik magyar csapatként hódították el a trófeát, 2006-ban a Honvéd, tavaly az UVSE bizonyult a kupasorozat legjobbjának. 

A bronzérmet az olasz Padova szerezte meg miután 11-8-ra legyőzte a házigazda Matarot. 

Végertedmény:

Olympiakosz Pireusz–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11–13 (4–4, 1–3, 4–3, 2–3) 

Gólszerzők: Avramidou 4, Eggens 3, Emmolo 2, Plevritou, Asimaki, ill. Garda 4, Szilágyi 3, Gurisatti 2, Mchunu 2, Mahieu, Ziegler

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/51239/pics/lead_800x600.jpg
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?