Blogolj!

Atlétika: másfél évre eltiltották Pars Krisztiánt

Dorogi László

Olimpiai bajnok kalapácsvetőnk szervezetében tiltott szert találtak, ezért 2019 júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Pars úgy nyilatkozott, hogy a tiltólistán található, ugyanakkor teljesítményfokozásra nem alkalmas anyag versenyidőszakon kívül került szervezetébe, az illetékes bizottság ennek ellenére másfél éves büntetéssel sújtotta.

"Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak" - nyilatkozta Pars a keddi, doppingfegyelmi tárgyalást követően. Az atléta szervezetében még január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen találták meg a tiltott szert.

"Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki ellettem állt az évek során. A rám váró másfél éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem a csorbát és aztán megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes. Mindezt a nyilvánosság elkerülésével szeretném tenni, ezért tisztelettel kérem a média képviselőit, hogy ezt tegyék lehetővé nekem" - tette hozzá a kétszeres Európa-bajnok Pars.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára úgy nyilatkozott, szomorú nap ez a magyar atlétika történetében, de meggyőződése, hogy Pars Krisztián már most tanult hibájából. Hozzátette, a szövetség bízik abban, hogy az olimpiai bajnok esete intő példa lesz minden magyar sportoló számára, tanulván abból, hogy a legnagyobb bajnokok is hibázhatnak.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/51032/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,dopping,Pars Krisztián
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?