Blogolj!

Räikkönen sosem hitte volna, hogy eljut a Forma-1-ig

A híresen szűkszavú Jégember interjút adott, de a szokásosnál bőbeszédűbb volt. Kiderült az is, hogy nem voltak (Forma 1-es) hősei gyerekkorában.

– Sosem gondoltam, hogy eljuthatok az F1-ig, mivel sosem volt pénzünk – fogalmazott Kimi Räikkönen Formula-1-es világbajnok a F1Racing egyik olvasói kérdésére válaszul, amelyet az Index szemlézett. Hozzátette, elsősorban két jó embernek, Dave és Steve Robertsonnak köszönheti, hogy eljutott az F1-ig, pedig csak abban reménykedett, hogy „évekig gokartozni fog, és csinál belőle egy kis pénzt”. Máshogy lett, a Formula-Renault után szokatlanul hamar a Formula-1-ben találta magát. Elárulta, nem voltak hősei fiatalként, de olyan finn versenyzőknek, mint Keke Rosberg, Mika Hakkinen, Mika Salo és JJ Lehto szurkolt.

Habár 2007-ben nagyon örült a világbajnoki címnek, ma már alig gondol rá. A raliversenyzést és a Forma-1-et összevetve pusztán a fizikai tényezők miatt az utóbbit tartja megerőltetőbbnek, de a versenyek hosszúsága és a kevés alvás miatt a másik technikai sportágat is megerőltetőnek érzi. És reméli, hogy még indulhat néhány világbajnoki ralin… csak úgy kedvtelésből.

Beszélt arról is, hogy szívesen kipróbálna egy ralikrosszautót, de versenyen nem rajtolna, ahogy az Indy 500-on sem újból. Ezen kívül megtudhattuk, hogy Vettelt jól ismeri, a Jégember kedvenc itala a víz, de inkább a mentes, ráadásul nemzetiségtől függetlenül tök egyformák az újságírók.

Címkék: Forma 1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50730/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?