Blogolj!

Alaposan kiszúrt magával a Veszprém és a Szeged

Dorogi László

Sokba került férfi kézilabdacsapataink korai BL-betlije, a következő szezonban már csak egyikük indulhat alanyi jogon az első számú európai kupasorozatban.

Fotó: handballveszprem.hu

Sötét idők járnak mostanában a magyar kézilabdára, sem a női, sem a férfi válogatottunk nem jutott ki a riói olimpiára, világversenyeken, kontinenstornákon évről-évre döntjük a negatív helyezések rekordját, az élmenő klubcsapatainknál pedig egyre kevesebb magyar szót hallani az öltözőben.

Mindenesetre, klubszinten érkeztek a sikerek az elmúlt években - még ha tömérdek légiós is kellett ezek eléréshez - a női mezőnyben például a Győr mondhatni egyeduralkodóvá lépett elő. A férfiaknál - bár jóval szorosabb és több részt a verseny mint a hölgyeknél - a Veszprém négyszer is eljutott a BL kölni négyesdöntőjébe, a koronát viszont sosem sikerült felhelyezni a magyar fejekre.

Az idén mutatott teljesítményt, játékot látva persze nem annyira meglepő, hogy ezúttal sem a Telekom Veszprém, sem a MOL-Pick Szeged nem jutott a férfiaknál még a legjobb nyolc közé sem, az viszont már sokkal fájóbb, hogy a bakonyiak egy papíron jóval gyengébb Skjern ellen búcsúztak, míg a szegedieknek, gyakorlatilag a Kiel elleni idegenbeli mérkőzésen negyed óra alatt megpecsételődött a sorsa.

Ennek pedig következményei lesznek, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a következő BL-szezonban újfent csak egy magyar csapat indulhat alanyi jogon a sorozatban, míg a bajnoki másodiknak selejtezőt kell vívnia a csoportkörért.

A magyar bajnokság tavaly európai szinten második számúnak számított, ezért nem csak a regnáló bajnok, hanem az ezüstérmes is rögtön a csoportkörben kezdte az elitliga küzdelmeit, ám gyengélkedésünk miatt a spanyol pontvadászat beelőzte a magyart, ennek eredménye az egy biztos BL-hely.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50722/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,kézilabda,MOL-Pick Szeged,Telekom Veszprém
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?