Blogolj!

Súlyemelés: Magát Krisztina aranyérmes szakításban, Nagy Péter két bronzérmet szerzett

Magát Krisztina Európa-bajnok lett szakításban, valamint két további ezüstérmet szerzett, Nagy Péter pedig a szakítás mellett összetettben is bronzérmes lett a bukaresti Európa-bajnokságon.

Fotó: EPA

Az ólomsúlyban (+90 kg) versenyző 28 éves Magát Krisztina három jó szakítógyakorlatot mutatott be az Európa-bajnokság  fináléjában. 

Magát 96 kilogrammal kezdett, majd 101 és 104 kilogrammot szakítva szerezte meg a szakítás aranyérmét. 

A versenyzőnő eddigi legjobb eredménye a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett három bronzérem volt. 

Magát Krisztina a lökésben is kiválóan teljesített és 132 kilogrammal a fogásnem második helyét szerezte meg. A Testvériség SE súlyemelőnője 236 kilós összteljesítménnyel összetettben is ezüstérmes lett. 

Az összetett Európa-bajnok Aleksandra Mierzejewska lett 237 kilós összteljesítménnyel, ő nyerte a lökést is 134 kilóval. 

A 19 esztendős Gyürüs Barbara - két riválist megelőzve - a hetedik lett mindkét fogásnemben 86, illetve 104 kg-mal, s 190 kilós eredményével összetettben is.

Nagy Péter egész nap hibátlan teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon. Az ólomsúly (+105 kilogramm)  emelő nem hibázott a hat fogás során, és így két érmet is szerzett. Jellemző , hogy Nagy mennyire jól ismerte fel mai formáját, hogy rajta kívül csak egy emelőnek nem volt rontott gyakorlata. 

Nagy az első fogásnemben 182, 187 és 191 kilogrammot szakított ki és szerzett végül bronzérmet. 

A lökésben folyattatta kiegyensúlyozott teljesítményét, 225 kilogrammos teljesítménnyel éppen csak leszorult a dobogóról. 

Összesítésben végül 416 kilogrammos összteljesítménnyel zárt, amellyel újabb bronzérmet szerzett. 

A 32 éves versenyző eddigi legjobb eredménye a 2012-ben szerzett Európa-bajnoki bronzérem volt szakításban, összetettben viszont még nem állhatott kontinensviadal dobogójára. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50634/pics/lead_800x600.jpg
Magát Krisztina,Nagy Péter,súlyemelés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?