Blogolj!

Leekens és a nemzetközi szint

Kecskés István

Baj van! A magyar válogatott szövetségi kapitánya Georges Leekens nem tudta, hogy Kazahsztán volt a válogatott ellenfele péntek este.

Georges Leekens (balra) vajon tudta, hogy Kazahsztán messze van a nemzetközi szinttől? (Fotó: mlsz.hu)

Lassan kijelenthetjük, hogy a magyar válogatott mindenkitől kikap(hat). Most éppen ugye a kazah nemzeti együttes győzött Budapesten 3–2-re, úgy hogy a 10. percben már kettővel vezetett. Minden tisztelet a győztesé, de azért nézzünk meg néhány tényt. A FIFA világranglistán Kazahsztán a 136. helyet foglalta el péntek este. A csapat legutóbb 2016. június 7-én nyert, akkor Kína ellen jött össze a siker. Tétmérkőzésen 2015. októberében győzött legutóbb a csapat. Három gólt 2009-ben szerzett idegenben, amikor Andorra ellen nyert. A budapesti siker összességében a 40. győzelem volt a válogatott történetében. 

Szóval ez a csapat verte el a magyar válogatottat, amely 2016-ban még 16 között volt az Európa-bajnokságon. 

És mit mondott Georges Leekens szövetségi kapitány a mérkőzést követően? Többek között azt, hogy: 

Nemzetközi szinten a csapat három gólt kap, ha hibázik.

Már bocsánat, de ez olyan messze volt a nemzetközi szinttől, hogy arra nehéz szavakat találni. Ez egy roppant szerény képességű ellenfél volt, amelynek köze nincs ahhoz, amit mi a "nemzetközi szintről" gondolunk. Ott ugyanis a jó csapatok vannak. Kazahsztán nem az. Nagyon nem. Egy közepesnél gyengébb csapattól kaptunk ki úgy, hogy sanszunk sem volt a döntetlenre sem. Ha lehet ezt mondja már meg valaki a szövetségi kapitánynak. 

Idézve még a kapitányt: csodálkozott. 

Mi is. Nem is nagyon térünk magunkhoz. Mert, ha Kazahsztán messze van a klasszikusan értelmezett nemzetközi szinttől, akkor mi hol tartunk? Leginkább sehol… 

Persze van, aki azt mondja, hogy azonnal szét kell kergetni ezt a csapatot és jöjjenek a fiatalok. Ezt nyilván nem teszi meg majd senki. Nem is lehet. De ahogy Szalai Ádám fogalmazott a mérkőzés után: 

Szörnyű a helyzet, mert az ember azt gondolja, hogy nincs már lejjebb, de van…

Ettől félünk egy kicsit mi is… Bár lassan tényleg csak a lakatlan szigetek válogatottja van hátra. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50255/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?