Blogolj!

Magyar labdarúgó-akadémia lett az Internazionale első európai partnere

Ragnar Volarus

Az olasz Internazionale és a magyar Szent Pál Akadémia FC ma együttműködési megállapodást írt alá, így a magyar egyesület csatlakozik az Inter Academy családhoz.

Javier Adelmar Zanetti az argentin labdarúgó válogatottal két világbajnokságon vett részt, válogatottsági csúcstartó 143 mérkőzéssel. 19 évig az olasz Internazionale játékosa, ahol 858 mérkőzésen viselte a fekete-kékek szerelését, visszavonulása után az általa viselt 4-es mezt visszavonultatták a klubnál. 2010-ben Bajnokok Ligája győztes, 1998-ben UEFA-kupát nyert, ötszörös olasz bajnok, háromszoros olasz kupagyőztes és szintén triplázni tudott az olasz szuperkupában, most pedig az Internazionale alelnöke, és a mai napon itt járt Magyarországon.

Merthogy az olasz klub és a magyar Szent Pál Akadémia FC ma együttműködési megállapodást írt alá, így a magyar egyesület csatlakozik az Inter Academy családhoz. Ha most csak csodálkozik, hogy eddig miért nem hallott a Szent Pál Akadémiáról, akkor ne ostorozza magát. A klub felnőttcsapata jelenleg a budapesti másodosztályú bajnokságban, tehát a magyar ötödik vonalban szerepel.

Az 1999-ben megalakult Szent Pál Akadémia FC mögött a Hit Gyülekezete áll, és a szakosztálynak jelenleg nyolc utánpótlás és két felnőtt korosztályú csapata van. A ma aláírt megállapodással az utánpótlás-nevelés most komoly lendületet kaphat, mivel egy nagy nemzetközi családhoz csatlakozhatott a magyar egyesület.

Barbara Biggi, az Inter nemzetközi utánpótlás-igazgatója azt mondta, az Inter Academy nyolc éve született, és céljuk elsősorban nem a profi labdarúgók kinevelése. A programnak már több kontinensen is van központja, Szaúd-Arábiától Sanghajig, vagy akár Dél-Amerikában. Viszont Európában a Szent Pál Akadémia az első partner, az első európai helyszín. Mint elmondta külön izgalmas számukra, hogy ilyen közel Milánóhoz is van immár partner. 

A projekt elsődleges célja az, hogy jó embereket, karaktereket formáljanak, és csak ezután következik, hogy olyan profi sportolókat találjanak köztük, akiknek a kitartás, az áldozatkészség és a csapatszellem az igazi erényük. A program keretében az Internazionale egyik edzője, Luigi Manolfi itt marad Budapesten, és innen irányítja majd a szakmai munkát.

Horváth András, a Hit Gyülekezetének Oktatási Igazgatója elárulta, teljesen váratlanul érte őket az olaszok megkeresése tavaly év végén, és nagyon szimpatikus volt számukra az a nevelési gyakorlat, amit az Inter képvisel.

Javier Zanetti elmondta, hogy a legfontosabb feladat a legelején az, hogy edzőket képezzenek, akik kellő szakértelemmel és odafigyeléssel tudják utána vezetni a gyerekek képzését. Az együttműködés keretében a Szent Pál Akadémia edzőinek és a játékosoknak is lehetőségük lesz részt venni egy milánói képzésén. Az alelnök diplomatikusan kitért a válasz alól, amikor arról kérdezték, hogy a legtehetségesebb Szent Pál-játékosok kikerülhetnek-e az Interhez, de Barbara Biggi hozzáfűzte, semmi sem lehetetlen.

A sajtótájékoztató végén az egykori argentin klasszis lazított a protokollon, váltott pár szót a jelen lévő FTC játékosokkal, Fernando Gorriarán-nak még a mate teájába is belekortyolt. 

Ezután viszont következhettek a gyerekek, akik a Groupama Aréna gyepén vehettek részt rövid edzésen, amelybe Javier Zanetti is beszállt. Egy biztos, ma is kiváló formában van, sok profi egyesületnél még a kezdőcsapatban kaphatna helyet. A tréning folyamán a lelátóról a magyarországi Inter szurkolók (Inter Club Ungheria) biztatták kedvencüket, a hangszórókból az olasz klub indulói és himnusza szólt, majd dedikálás és fotózás zárta a programot. Amely igazából a Szent Pál Akadémia FC-nek még csak most kezdődik.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50117/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,utánpótlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?