Blogolj!

Válogatott - Leekens: 'A hibákat el tudom fogadni, de azt nem ha nem küzdenek!'

Ragnar Volarus

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Kazahsztán és a Skócia elleni felkészülési mérkőzés felvezetéseként sajtótájékoztatót tartott Telkiben.

Szinte már mindenki itt van, még Guzmics Richárd érkezik, aki éppen a levegőben van és már repül ide, valamint Pintér Ádám, akire még ma este bajnoki vár. Most a Kazahsztán és Skócia elleni barátságos mérkőzések várnak ránk, nagyon kíváncsi vagyok, hogy kezdjük az évet, mert ez megalapozza a hangulatot a szeptemberi éles meccsek előtt. Ez egy új kezdet, nagyon kíváncsi vagyok hova juthatunk el. Vannak problémáink középhátvéd poszton, de nagyon örülök, hogy Kádár sérülése ellenére is itt van. Egyelőre csak fejben készülünk a mérkőzésekre, ennek a napnak a feladata a regeneráció, holnaptól kezdődik az éles felkészülés. Annak is örülök, hogy az Amerikából érkező játékosok a hosszú út ellenére mennyire boldogok, hogy itt lehetnek, és ezt a hozzáállást nagyon értékelem. Gulácsi Péter is pozitív élményekkel érkezett, hiszen három pontot szereztek a Bayern München ellen. Láttuk is a meccset a tévében a már itt lévő játékosokkal és büszkék is vagyunk rá. Nagyon jó, hogy a játékosok örülnek annak, hogy itt vannak, de azt szeretném, hogy ezt bizonyítsák inkább a pályán!

Az előttünk álló ellenfelekről és feladatokról ezt mondta a szövetségi kapitány:

Beszélgettem Kleinheislerrel és Elekkel is, akik információkkal segítettek jelenlegi ellenfelünkről. Előbbi még a jelenlegi kazah edzőt is ismeri. A holnapi nap edzéssel kezdünk, délután pedig szabadabb program következik taktikai megbeszéléssel. De a legfontosabb, hogy megfelelő hozzáállás kell. Még a barátságos meccseket is utálom elveszíteni. Odafigyelés és a labda megbecsülése fontos, valamint az, hogy ne legyünk görcsösek. Két különböző mérkőzést fogunk játszani, két különböző stílusú ellenféllel. De itt nem az a kérdés, hogy a kazahok, vagy éppen a skótok hogyan és mit fognak játszani, hanem az, hogy a mieink mit produkálnak. A Skócia elleni meccs azért lesz például fontos, mert öt éve már sokkal technikásabb futballt játszanak, de meg kell találnunk ennek is az ellenszerét. Ez lesz most a feladatunk. De elsősorban azt akarom, hogy higgyenek, bízzanak magukban a játékosok, mert ez pozitív változást jelenthet.

Fotó: MTI

A sérülésekkel kapcsolatban szerencsére jól állunk:

Eleknek van egyedül kisebb izomproblémája, másnak nincs komoly sérülése. Természetesen néhányan fáradtak, az erőnléti felmérések után ez kiderült. De itt minden lehetőség adott a regenerációhoz.

A csapat összeállításáról a következőket mondta:

Edzőként mindig a játékosok képessége alapján rakom össze a csapatot. Meg kell nézni, hogy mit mutatnak az edzésen, hogyan reagálnak rá. Kockázatot nem vállalok, ezt a klubokkal sem tehetem meg. Tapasztalataim szerint a hozzáállásukkal minden rendben, vissza akarnak térni a győztes útra. Ezért mindenkinek oda kell tennie magát. Én nem csupán azt nézem, mi történik a labdával, hanem azt is, hogy ha nincs náluk a labda, akkor mit csinálnak, hogyan mozognak a pályán. A hibákat el tudom fogadni, de azt nem, ha a játékosaim nem küzdenek.

Sallai Roland mellőzésére is kitért a kapitány:

Nagyon tetszik a játéka, de történt néhány dolog a múltban, ami miatt most nem hívtam be. Azt mondta, küzdeni fog, hogy visszakerüljön a csapatba. Az ajtó nyitva áll előtte, de ehhez okosnak kell lennie.

Georges Leekens után egyik új segítője, Patrick De Wilde válaszolt az újságíróknak, leginkább arra a kérdésre, hogy érzése szerint miben kell fejlődnünk.

Igyekszünk új struktúrát és új fiatal játékosokat hozni a válogatothoz. A Red Bull Salzburgnál szerzett tapasztalataimat is szeretném itt használni. De idő kell, reméljük megkapjuk ezt a szurkolóktól.

A játékosok közül Elek Ákos és Ugrai Roland válaszolt a kérdésekre:Elek Ákos

Ma nem veszek részt az edzésen, de már kezelik az izomsérülésemet, így holnap remélhetőleg ott lehetek a fiúkkal. Én a játékosokkal kapcsolatban tudtam néhány információt adni Georges Leekensnek, míg Kleinheisler László ismeri a frissen kinevezett szövetségi kapitányukat is, hiszen együtt dolgoztak az Asztanánál. Reméljük tudtunk segíteni, bár a kapitány nagyon felkészült volt, nem nagyon tudtunk neki sok újat mondani -

mondta Elek Ákos.

Arra a kérdésre, hogy miben más az új szövetségi kapitány mint Bernd Storck, mindkét játékos ugyanazt válaszolta:

Kicsit lazább mint az előző kapitány, reméljük eredményesebbek tudunk lenni és szeptemberre igazán összeérik a csapat.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50063/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?