Blogolj!

Az izlandiak a kontrollerek mögül is a hátsónkat nézik

Dorogi László

Nem megy ez kedves északi barátaink, FIFA-ban sem sikerült megelőzni minket az Európa-bajnokságon.

Fotó: esport1.hu

Ahogy Bernd Storck együttese 2016 nyarán, most az ITFA magyar válogatott is veretlenül nyerte meg csoportját az Európa-bajnokságon. Ezen a kontinensviadalon viszont nem labdával, vagy stoplis cipővel ütköznek meg a játékosok és csapatok, hanem kontrollerekkel, konzolokon küzdenek a FIFA-játékkal brillírozó válogatottak gémerei.

Az ITFA - Független Telelabdarúgás Szövetsége (Independent Telefootball Association) - által szervezet világbajnoki eseményen már egy évvel ezelőtt is elindult az egyelőre gyerekcipőben járó magyar e-sport fociválogatott, Európa-bajnokságon viszont most vett részt először a 2016-ban megalapított gárda. Az ITFA viszonylag kis szervezetnek számít világszinten és nem is csak ők szerveznek világversenyeket, az e-foci szervezeti felépítése nagyon hasonló az ökölvíváséhoz, az ITFA főleg európai csapatokat foglal magába, de vannak regionális alszervezetei Dél-Amerikában és Ázsiában is.

Az ITFA kontinensviadalnál minden játékos helyett egy-egy hús-vér személy játszik a játékkal, tehát konkrétan csapatként kell együtt működniük, ám létezik kifejezetten egyéni kategória is, amikor egy ember egy egész csapatot irányít. Ebből a műfajból a FIFA játékot kiadó EA Games a nemzetközi futballszervezettel is rendez közös világbajnokságot, sőt, itt már magyar sikernek is örülhettünk, 2005-ben Mókus Gábor lett világbajnoki ezüstérmes.

A magyar válogatott most Törökországgal, Izlanddal és Izraellel került a B jelzésű kvartettbe, ahol még vereséget sem szenvedett. Az oda-visszavágós párharcok során három győzelemmel és három döntetlennel, a csoport első helyén jutott be Magyarország a legjobb tizenhat közé, az utolsó játéknapon Izlandot legyőzve biztosította be a magyar csapat az első helyet, mögöttünk öt ponttal lemaradva Törökország jutott a nyolcaddöntőbe. A tornát a 2016-os Európa-bajnokság mintájára rendezik, így a csoportok legjobb négy harmadikja is ott lesz a következő körben, ám azt egyelőre nem lehet tudni kivel küzdhetünk meg a nyolc közé jutásért.

A magyar csapatból Majorosi Krisztián szélsőt, Kárpáti Krisztofer védekező középpályást és Kelő Gergely szélső hátvédet is a csoportkör legjobbjai közé választották.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/50056/pics/lead_800x600.jpg
e-sport,FIFA,Magyar labdarúgás,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?