Blogolj!

Pikáns párharcok a nemzetközi kupákban

Ragnar Volarus

A negyeddöntő slágerpárosítása a Juventus-Real Madrid, de a Liverpool-Manchester City rangadó is igen pikáns párharc lesz.

Péntek délben megtartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását, ahova a sorozat 1993-as indulása óta először jutott csak a négy legerősebb bajnokságból (spanyol, angol, német, olasz) csapat.

A BL ezen szakaszában már nincs irányított sorsolás vagy kiemelés, bárkit összesorsolhatnak bárkivel, akár az egy nemzetbeli együttesek is megbirkózhatnak egymással. Továbbra is tart ugyanakkor a spanyol csapatok dominanciája a Bajnokok Ligájában, ez már zsinórban a hatodik év, hogy a legjobb nyolc között három együttessel is képviselteti magát a La Liga.

Néhány együttes hosszú kihagyás után tér vissza a szűk elitbe, a Liverpool kilenc, a Roma tíz éve nem járt a sorozat ezen szakaszában, a Sevilla pedig még sosem játszhatott a legjobb nyolc között.

Elsőként a Barcelona neve bukkant elő a miniatűr Bajnokok Ligája-labdákból, melléjük az AS Romát húzta ki Andrij Sevcsenko, a kijevi finálé nagykövete, majd a Bayern München megkapta a papíron talán legkönnyebb ellenfelet, a Sevilla személyében.

Megismétlődik az előző szezon fináléja, a Juventus a Real Madridot fogadja a legjobb nyolc között, végül pedig összejött egy nagyon izgalmas angol párharc is: a Liverpool eddig egyetlen csapatként tudta legyőzni az idei Premier League szezonban Pep Guardiola együttesét. Néhány éve még a Bundesligában a Bayern és a Dortmund kispadján néztek egymással farkasszemet Guardiola és Klopp, az elmúlt időszakban a Premier League volt a csatatér, most immár egy harmadik fronton is megmérkőzik a két edzőzseni.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 3-án és 4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, párosítások

Barcelona-AS Roma
Sevilla-Bayern München
Juventus-Real Madrid
Liverpool-Manchester City

A Bajnokok Ligája után az Európa-liga sorsolását is megejtették, ahol Gulácsi Péter csapata az RB Leipzig a Marseille együttesével küzd meg a négy közé jutásért, az Atlético Madrid ibériai rangadót vív a Sportinggal, Oroszországba utazik az Arsenal.

Ahogy a BL-ben, úgy itt sincs már a küzdelmek ezen szakaszában kiemelés, bármelyik csapat összekerülhet bármelyikkel.

A végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott csapatok közül már csak az Atletico Madrid és az Arsenal van versenyben, de talán a rendkívül jó támadósorral rendelkező Marseille, vagy a már idén többször kellemes meglepetést okozó Lipcse is ott lehet a fináléban. 

Érdekesség, hogy a legjobb nyolc közé nyolc különböző ország együttesei jutottak, a sorsolásnál pedig a lyoni finálé nagykövete, a Barcelonával Bajnokok Ligáját nyerő Éric Abidal segédkezett.

Elsőként Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig került elő a gömbökből, ők a Marseille együttesével vívnak meg a legjobb négy közé jutásért, míg az Arsenal a CSZKA Moszkvával találkozik.

Az Atlético Madrid ibériai rangadón kvalifikálhatja magát az elődöntőbe a Sporting ellen, míg a Lazio a Borussia Dortmundot búcsúztató FC Salzburggal csap össze.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 5-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik, a sorsolásnál elsőként kihúzott csapatok játsszák az odavágókat hazai pályán.

Európa-liga, a negyeddöntő párosításai

RB Leipzig-Olympique Marseille
Arsenal-CSZKA Moszkva
Atlético Madrid-Sporting
Lazio-FC Salzburg

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/49951/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Európa-liga,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?