Blogolj!

Aranyos lányok, aranyos hölgyek - Isten éltesse őket!

Nekünk, férfiaknak nem csak az esztendő egyetlen napján kell hálát adnunk a hölgyeknek, amiért könnyebbé és szebbé teszik mindennapjainkat, ám 1917 óta (Magyarországon pedig 1948 óta) minden év március nyolcadikán lehetőségünk nyílik nemzetközi nőnap alkalmából, hogy megköszönjük nekik mindazt a sok szépet és jót, amivel megajándékoznak bennünket. Az elmúlt egy évben - szokás szerint - női sportolóink sem spóroltak semmivel, és menetrend szerint örömkönnyeket csempésztek szemünkbe. Azon túl, hogy ismét köszönetet mondhatunk nekik ezekért az örömteli pillanatokért, nőnap alkalmából idézzük is fel őket.

A Győri Audi ETO KC az elmúlt öt évben harmadszor hódítja el a Bajnokok Ligája trófeáját, a döntőben a Vardar Szkopjét győzik le hosszabbítás után 31-30-ra. A döntő legeredményesebb játékosa Görbicz Anita 16 góllal, aki a decemberi világbajnokság után bejelenti visszavonulását. (Fotó: MTI)

Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen arany-, 200 méter háton ezüst-, 200 méter pillangón bronzérmet szerez a budapesti vizes világbajnokságon, ezzel egymaga is az országok közötti éremtáblázat tizedik helyén zárna. (Fotó: MTI)

A Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta kajaknégyes 500 méteren felül a világ trónjára a racicei kajak-kenu világbajnokságon, de szintén aranyérmet szerez a Hagymási Réka-Szabó Ágnes kajakkettes 200 méteren, a Farkasdi Ramóna-Medveczky Erika duó 1000 méteren és Bodonyi Dóra 5000 méteren. (Fotó: MTI)

A debreceni sellőlány, Senánszky Petra uszonyos úszóként az 50 és 100 méteres távot is világcsúccsal nyeri meg a világjátékokon. (Fotó: Vörös Nándor)

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán első magyarként megnyeri a női páros tornát az Australian Openen, mindezt úgy, hogy néhány hónappal előtte Andrea Hlackovával begyűjti a páros világbajnoki címet is - szintén első magyar teniszezőnőként. (Fotó: AFP)

Tóth Ivett áthágva a műkorcsolya íratlan szabályait, formabontó rövidprogramjában AC/DC-vel sokkolja a pjongcsangi téli olimpia pontozóbíráit, az internet népe pedig megőrül érte. (Fotó: MTI)

Márton Anita 19.62 méteres dobásával megszerzi a magyar atlétika első hivatalos világbajnoki aranyérmét súlylökésben. (Fotó: MTI)

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/49600/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,Győri Audi ETO KC,Hosszú Katinka,kajak-kenu,Márton Anita,Tóth Ivett
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-08 14:51:23
Csak egyetlen szó:

KÖSZÖNJÜK !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?