Blogolj!

Short track nemzet leszünk!

Dorogi László

Hihetetlen lendületet adhat a hazai rövidpályás gyorskorcsolyának a férfi 5000 méteres váltó történelmi olimpiai aranya.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály úgy fogalmazott a pjongcsangi téli olimpiát követően, hogy folytatnunk kell azt a munkát, amelynek köszönhetően a magyar sportolók ilyen kiválóan szerepeltek az ötkarikás játékokon.

Pjongcsangban a magyar küldöttség mind a tizenöt olimpiai pontját rövidpályás gyorskorcsolyázóink szerezték meg, amivel Magyarország a legsikeresebb téli olimpiai szereplését tudhatja maga mögött, az említett megkezdett munka pedig egészen biztosan folytatódik, hiszen óriási infrastrukturális fejlesztések várhatók az előttünk álló időszakban.

A szövetség 2021-re létrehozza a Nemzeti Korcsolyázó Központot és a tervek között szerepel, hogy minden megyei jogú városban építenek jégcsarnokot is.

Ha fejlődik az infrastruktúra és jönnek a sikerek, egyre több gyerek szeretne majd a rövidpályás gyorskorcsolyával foglalkozni, ami viszont felveti a szakember hiány problémáját. Ennek megoldásaként a Testnevelési Egyetemmel együttműködésben szeretne a szövetség világszínvonalú képzést folytatni.

Orendi, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is, hozzátette, négy év alatt elképesztően nagyot léptünk előre, mert amíg Szocsiban az egyéni versenyzőkön kívül csak a női váltó volt érdekelt rövidpályás gyorskorcsolyában - műkorcsolyázónk pedig kvótát sem szerzett -, addig Dél-Koreában a short trackesek már maximális kvótaszámmal vehettek részt.

Csak reménykedhetünk benne, hogy ez a kiemelkedő eredmény csak egy hosszú sikerkorszak első szele.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/49143/pics/lead_800x600.jpg
Pjongcsang 2018,Rövidpályás gyorskorcsolya,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?