Blogolj!

Példátlan sportdiplomáciai sikert ért el Csányi Sándor

Az MLSZ elnökét választotta meg az UEFA kongresszusa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség új alelnökévé.

Fotó: MTI

Köztudottan ritkán érünk el kiemelkedő nemzetközi sikereket labdarúgásban, most viszont nagyon komoly sportdiplomáciai győzelmet aratott a magyar foci. Az UEFA hétfői, pozsonyi közgyűlésén Csányi Sándort választották meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) új alelnökévé, miután a korrupciós botrányba keveredett Ángel María Villar 2017 nyarán lemondott tisztségéről, posztja azóta is betöltetlenül állt.

Csányi Sándornak nem akadt kihívója az alelnöki pozícióért folytatott küzdelemben, így a következő egy évben ő tölti be a tisztséget. Legutóbb 1972-ben, Barcs Sándor töltött be hasonlóan magas pozíciót a világszervezetnél, ő szintén az alelnöki feladatokat látta el, de mivel megbízott UEFA-elnökként ezt a kinevezést automatikusan kapta meg, Csányi az első választás útján megválasztott magyar alelnök.

Csányi Sándor az MLSZ hivatalos honlapján úgy fogalmazott megválasztása előtt, a nemzetközi szövetség egyik legfontosabb feladata, hogy megállítsa azokat a folyamatokat, amelyekkel a nagyok még nagyobbá, a kisebbek pedig aránytalanul lemaradottá válnak klub- és válogatott szinten egyaránt. Hozzátette, azért fog dolgozni, hogy a jó szabályozás eredményeként a fiatal játékosok több lehetőséghez jussanak, valamint a szabadidős és női futball is erősödjön a világ minden táján.

Az MLSZ vezérének még várnia kell egy kicsit arra, hogy betölthesse az alelnöki posztot, a nemzetközi szövetség nyári, moszkvai kongresszusán nevezi ki hivatalosan.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/49146/pics/lead_800x600.jpg
Csányi Sándor,FIFA,MLSZ,UEFA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Őrs 2018-02-26 14:12:03
Egy klasszikus szavaival: "Na és" ettől jobblesz a magyar labdarúgás?? több néző lesz a mérkőzéseken? NEM! ez csak egy ember karrierjének állomása és nem több. Nekünk marad a Felcsút- Mezőkövesd bajnoki jóesetben 1042 fizető néző előtt a pályára lépett - cserékkel is számolva - 25 játékosból mondjuk 9 külföldi, de mi változatlanul kiemelten támogatjuk a fociakadémiákat. Cinikusam még megjegyezném, ha Csányi úr valóban az ország egyik leggazdagabb embere a magánvagyonából mennyit áldoz a magyar foci javítására? tulajdonosa valamelyik csapatnak? szponzorál csapatot ?? no nem az otp pénzére gondolok
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?