Blogolj!

Az orosz sportolók hülyének nézik a NOB-ot

Dorogi László

Újabb orosz olimpikon doppingtesztje lett pozitív a pjongcsangi téli játékokon, pedig már oda is csak külön engedéllyel utazhattak el.

Fotó: AFP

Miután kiderült, Nagyezsda Szergejevának is pozitív lett a doppingtesztje a dél-koreai ötkarikás játékokon, rögtön az a kérdés merült fel bennem, hogy az orosz sportolók ennyire idióták, vagy pedig módszeresen vadásznak rájuk a nemzetközi doppingellenőrök.

Múlt hét csütörtökön az Alekszandr Krusilenyickij, Anasztaszija Brizgalova duót fosztották meg olimpiai bronzérmétől, miután a páros férfi tagjának szervezetében olyan doppingszert találtak, amivel korábban a teniszező, Marija Sarapova is lebukott.

Mint ismert, az orosz sportolókat a Szocsi olimpián - és talán már korábban is - államilag irányított doppingolással spécizték fel, amiért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, sőt egyenesen kizárta a pjongcsangi játékokról is. Így az olimpián részt vevő, több mint száz orosz sportoló nem viselheti nemzeti színeit, nem hallgathatja meg saját himnuszát győzelem után - ez eddig csak egy tizenöt éves műkorcsolyázónak jött össze -, és az olimpiai zászló alatt kénytelen versenyezni.

Bár egy szlovén jégkorongozó és egy japán rövidpályás gyorskorcsolyázó is fennakadt a nemzetközi antidopping szövetség szűrőjén a téli olimpián, felettébb különös, hogy a négy esetből kettő is orosz sportolót érint. Mielőtt bármiféle összeesküvés elméletet kezdenénk gyártani, azért megfontolhatjuk ennek egy nagyon ésszerű és világos magyarázatát is: az orosz sportolók elképesztően hülyék, hogy az ilyen súlyos szankciók ellenére is illegális szerekkel próbálják teljesítményüket maximalizálni és hülyének nézik a NOB-ot is.

Azt már csak csendben tenném hozzá, hogy bár soha nem curlingeztem, nem hiszem, hogy létezik bármilyen szer a világon, amitől jobban menne bárkinek is ez a sport.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/49011/pics/lead_800x600.jpg
dopping,Oroszország,Pjongcsang 2018,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?