Blogolj!

Ünnepelt rocksztár a magyar műkorcsolya legújabb üdvöskéje

Dorogi László

Tóth Ivett alaposan kiakasztotta a szakma vénjeit a pjongcsangi téli olimpián bemutatott produkciójával, de az internet népe imádja a magyar műkorcsolyázó lányt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Tóth Ivett - utolsó magyar versenyzőként bemutatkozva - a rövidprogram után kvalifikálta magát a műkorcsolyázó hölgyek pénteki döntőjébe a pjongcsangi téli olimpián.

Ahogy azt várni is lehetett, a mezőny legvagányabb műsorával állt jégre a tizenkilenc éves magyar lány, aki az AC/DC zenéjére rokkolt egy hatalmasat a gangneungi jégarénában. Ivett alaposan elrugaszkodott a csőlátású műkorcsolya sztenderdektől, fekete bőrszerkóban, szegecses felsőben, Angus Younggal a hátán mutatta be a nehezebbnél nehezebb figurákat, a közönség pedig hatalmas ovációval köszönte meg ezt neki.

Nem aratott persze osztatlan sikert az íratlan szabályok áthágása, az Egyesült Államokban a téli ötkarikás játékokat közvetítő televíziótársaság (NBC) szűk látókörű kommentátorának például egyáltalán nem tetszett a formabontó előadás, de Ivett 53.22 pontos rövidprogramjával a 23. helyen kvalifikálta magát a pénteki kűrbe.

Az internet népét viszont teljesen elvarázsolta a magyar lány korcsolyázása és én is csak csatlakozni tudok Thunder Levin amerikai íróhoz, aki Twitteren odáig merészkedett, hogy a következőt üzente az NBC tévécsatornának:

"Ez a lány frissességet hozott a sportágba, a kommentátorotok meg egyszerűen egy seggfej."

Még több Tóth Ivettet Magyarországnak, kevesebb Elizabeth Swaneyt, mert így lehet és így érdemes csak igazán hírnevet szereznünk hazánknak.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48905/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?