Blogolj!

Pjongcsang 2018: olimpiai negyedik a női gyorskori váltó!

Dorogi László

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó második helyen fejezte be a B döntőt a pjongcsangi téli olimpián 3000 méteren. A futamot a hollandok nyerték, ráadásul világcsúccsal, de a magyar csapat is a korábbi rekordidőn belül ért célba.

Az A döntőben a házigazda koreai váltó ért célba az első helyen, de miután Kínát és Kanadát is kizárták, a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca négyes a negyedik helyen fejezte be a versenyt. Az ezüst érmet az olasz váltó szerezte meg.

1948 óta első alkalommal fordult elő, hogy a magyar sportolók három különböző számban is az első hat hely valamelyikén végeztek.

"Amikor felmentünk a jégre nem gondoltuk, hogy világcsúcs időn belül leszünk. Időeredményben a második helyen végeztünk, de a negyedik hely is csodás"

– nyilatkozta Keszler Andrea az M4 Sportnak a futamot követően.

"Az első váltásnál nem találtam a pozíciómat, furán éreztem magam, nem is tudtam, hogy miért, de aztán rájöttem, miért: gyors volt a tempó. Örülök, hogy végig követni tudtuk a hollandokat"

– tette hozzá Bácskai Sára.

A magyar női váltó a harmadik magyar pontszerző a dél-koreai játékokon, Liu Shaolin Sándor 5., Jászapáti Petra 6. helyen zárt 1500 méteren.  

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48851/pics/lead_800x600.jpg
Pjongcsang 2018,rövid pályás gyorskorcsolya,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?