Blogolj!

Pjongcsang 2018: küldhettünk volna mást is Swaney helyett

Dorogi László

Fotó: Gyarmati Panka/Facebook

Nagy felfordulást okozott a mi kis amerikai-magyar akrobatasízőnőnk a pjongcsangi téli olimpián, miután a női félcső számában, a selejtezőben két csúszást is akrobatikus elemek nélkül bemutatva az utolsó helyen fejezte be a versengést.

Természetesen a legjobb magyar snowboardos, Gyarmati Panka - aki sérülése miatt lemaradt a kvalifikációs versenyekről, így nem láthatjuk Pjongcsangban -, sem mehetett el szó nélkül Swaney kisasszony akciózása mellett.

Gyarmati Facebook oldalán úgy fogalmazott, idézem "több barátnőm is van, aki hobbiszinten freestyle síel, de már évekkel ezelőtt is többet láttam tőlük. Sosem fordult meg a fejükben, hogy megpróbálják az olimpiát, mert reálisan mérték fel a helyzetet, nem gondolták, hogy ki tudnának állni a világ legjobbjai ellen."

A snowboardos hölgy azt is megjegyezte, több, nagyon jó teljesítményű versenyző azért nem jutott ki, mert Swaney révén mi kvótát kaptunk, de ezzel nem csak magát hozta kellemetlen helyzetbe üdvöskénk, hanem Magyarországot és a sportágat is.

Nem kérdezhetnék én sem mást, csak amit Panka is megtett: ilyen áron megérte?

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48862/pics/lead_800x600.jpg
Elizabeth Swaney,Pjongcsang 2018,síakrobatika,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?