Blogolj!

Nem kell télisport nemzetté válnunk

Dorogi László

Kedves Elizabeth, ezt csinálják a síakrobaták. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Elizabeth Swaney-val ellentétben, én részben sem vagyok elégedett. Mert nincs azzal semmi baj, ha valakiben pezseg az önmegvalósítási vágy, de talán nem éppen az olimpiai játékok színpada a legalkalmasabb arra, hogy az ember lánya lejárassa önmagát. Pláne nem egy nemzetet, egy országot, ahol ráadásul soha nem is élt.

Csatornák százai, ezrei, tízezrei jöttek már létre a népszerűbb és kevésbé népszerű videómegosztó portálokon, amelyek a nevetséges, fájdalmas, bakivideók olvasztótégelyéül szolgálnak, de ott az esetek többségében egyrészt nem figyelik árgus szemekkel a szakma mindenttudói a szerencsétlenkedésed, másrészt nincs ott a neved mellett a magyar zászló és nem ég több millió magyar arca, amikor meglátja csúfos bukdácsolásodat.

Elizabeth szeretett volna magasabbra ugrani, szeretett volna kevésbé ideges lenni és állítólag előfordult már olyan is, amikor sikerült elrugaszkodnia a félcsőtől. Azért valaki szólhatott volna neki, hogy a síakrobatikában nem csak hogy elrugaszkodnia kéne a talajtól, hanem pörögni, forogni, szaltózni, lebegni a levegőben.

Elizabeth azért annyiban elégedett volt produktumával, hogy ezt magyar színekben tette meg, mert az ő személyes kis háborújának a célja az volt, hogy nálunk is megismerjék, és egyre többen elkezdjék űzni ezt a sportágat. Valakit sikerült meggyőznie? Mert én nem szedem a sátorfám, nem buzog bennem a vágy, nem akarok azonnal egy síakrobatika-paradicsomba költözni és megcélozni a pekingi játékokon való részvételt.

Azért nem, mert nem vagyunk télisport nemzet, nem vagyunk hegyvidéki ország, egyszerűen nincs télisport kultúránk. És nem is kell ezt erőltetnünk, mert bőven akadnak alternatíváink a sikerek kivívására.

Másrészt, nem is vagyok tehetséges síakrobatikában, ahogy Elizabeth sem az. Annyi a különbség kettőnk között, hogy nekem eszem ágában sincs lejáratni a magyar nemzetet, a magyar embereket szégyenteljes mutatványommal, ez viszont neki meg sem fordult a fejében. Elizabeth jóhiszeműségből nevetség tárgyává tett egy egész országot, amelynek a neve egészen biztosan sok-sok helyen bukkan majd fel a következő napokban a nemzetközi sajtóban. Negatív kontextusban.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48798/pics/lead_800x600.jpg
Egyéni sportok,Elizabeth Swaney,Pjongcsang 2018,síakrobatika,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?