Blogolj!

A síszövetség nem is látta versenyezni Swaneyt

Dorogi László

Fotó: Reuters

A Magyar Síszövetség máris heves magyarázkodásba kezdett, miután Elizabeth Swaney csúnyán leszerepelt a pjongcsangi téli ötkarikás játékok.

Emlékeztetőül: az amerikai-magyar síakrobata - korábbi venezuelai szkeletonos -, aki tulajdonképpen semmi akrobatikusat nem tud művelni sílécein, tökutolsó helyen végzett a női síakrobatika félcső selejtezőjében. Két csúszása alatt egyetlen értékelhető trükköt sem tudott bemutatni.

A Magyar Síszövetség hétfőn délután reagált is a történtekre és minden felelőséget elhárított magáról. Ők a sportág kvalifikációs rendszerét hibáztatják elsősorban, amiért ez a szerencsétlen helyzetet előidéződött és bár valóban butaságnak tűnik, hogy egy ilyen gyerekcipőben járó sportágban huszonnégy olimpiai kvótát is kiosztanak, ettől függetlenül biztosan vannak a világon jobb síakrobaták mint Elizabeth.

A szövetség közleményében azért van egy nagyon érdekes pont, idézem:

"Az tény, hogy a tavalyi évben nem láttuk versenyezni, a helyszínen, az edzéseken észleltük, hogy mire képes. Mivel senki helyét sem vette el, így nem gondoljuk úgy, hogy nem kellett volna támogatnunk az olimpiai indulását."

Mi viszont úgy gondoljuk, hogy nem kellett volna támogatni az olimpiai indulását, mert nem véletlen, hogy más országokban sem tették ezt meg. Az persze a röghöz ragadt magyar olimpiai eszmekövetés hibája, hogy a MOB minden sportolót elküld az ötkarikás játékokra, akik kvótát szereznek.

Szerencsére legalább nem az adófizetők pénzéből utazott el a kvalifikációs versenyekre, mert hogy a felkészülését és a versenyzését is saját forrásból fedezte. Mondjuk azért kár volt ennyi pénzt elherdálnia, hogy mindenhol fel-le ingázzon a félcsőben.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48824/pics/lead_800x600.jpg
Elizabeth Swaney,Pjongcsang 2018,síakrobatika,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?