Babos Tímea nyerte a tajpeji döntőt egyesben

Ragnar Volarus

A 24 éves magyar játékos 2015 végén szintén veretlen maradt Tajvanon és ezúttal is jó eséllyel kezdte a finálét.

Fotó: babostimea.hu

Az 55 perces első szettet a Taiwan Openen eddig nagyon meggyőző Kozlova kezdte jobban. Az ukrán játékos brékelt a nyitó gémben, majd előnye elveszítését követően 2:2 után újra elnyerte ellenfele adogatását. A döntőt végül eldöntő momentumot a nyolcadik játék jelentette. Ekkor Kozlova vezetett 4:3-ra, majd adogatóként négy labdája is volt az 5:3-hoz. Babos Tímea sokáig csak egyenlíteni tudott, majd mikor esélye adódott, azt kegyetlenül kihasználta. A magyar játékos brékelt, majd 40-re és 30-ra hozta a szerváját, így Babos 6:5-nél fogadott a nyitó felvonás megnyeréséért, végül mindössze egy labdamenetet veszített és övé lett az első játszma. 

A rendkívül szoros első játszma megnyerése után a magyar kiválóság már uralta a döntőt. Babos 1:0 után rögtön brékelt 15-re, majd elhúzott 4:1-re. Kedvencünk ezen a napon kiválóan adogatott, így a hatodik gémben nyugodtan fogadhatta Kozlova adogatásait, olyannyira, hogy végül 0-ra brékelt. Az utolsó játékban pedig 15-re ki is szerválta a finálét!

„Nagyon-nagyon boldog vagyok! Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés! Hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem. A mai meccs nehéz volt, egy döntőt mindig nehezebb kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy össze tudtam szedni magamat és megtaláltam a megoldást. Egyre jobban játszottam, az első szett után már nagyon jól ment a játék. Hihetetlenül örülök ennek! Nagyon jó versenyem volt, boldog vagyok a játékommal!”

– nyilatkozta a mérkőzést követően Babos Tímea.

Taiwan Open😊 #TimeaBabos #BabosTímea #TimiTeam

Timi Team (@officialtimiteam) által megosztott bejegyzés,

A Taiwan Open megnyerése azt jelenti, hogy Babos Tímea hétfőtől 35. lesz egyesben a világranglistán.

TAIWAN OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Babos Tímea (4.)-Katerina Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48095/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?