Blogolj!

Gigászi csata, magyar győzelem párosban

Ragnar Volarus

A Fucsovics Márton, Balázs Attila kettős 4 óra 10 perces csatában legyőzte a Ruben Bemelmans, Joris De Loore belga kettőst, így a magyar teniszválogatott szépített a Davis-kupa világcsoportjának 1. fordulójában.

A szombati programban a tavaly DK-döntős házigazdák először az újonc Julien Cagninát nevezték a párosra, majd nem sokkal a kezdés előtt Johan Van Herck kapitány közölte, hogy mégis a nyitónapon Fucsovicsot legyőző Bemelmans lesz De Loore párja. Magyar részről Köves Gábor az eddig két DK-párosmérkőzését megnyerő Fucsovicsot és Balázst küldte pályára a Country Hall du Sart-Tilmanban.

A játéknap remekül indult magyar szempontból, mivel Bemelmans adogatásának elvételével 3:1 lett az állás, innen pedig Fucsovics magabiztos szervagémjeivel meglett a szettelőny. A második játszmáról is egy brék döntött, rögtön az elején De Loore "remegett meg", majd szűk másfél óra után a magyarok már 2-0-ra vezettek.

A harmadik felvonásban egy-egy brékkel jutottak el a felek a rövidítésig, amelyben a magyarok sokat rontottak. A negyedik szettben kitartott a belgák lendülete, 4:4-nél eksztázisban küzdve elvették Fucsovics adogatását. 

Az ötödik játszmában késhegyre menő csata alakult ki, a Fucsovics-Balázs párosnak 5-4-nél két meccslabdája is volt, de ezt még nem sikerült győzelemre váltani. Nem úgy 6-5-nél mikor újabb három meccslabdához jutottunk, ahol végül csak az utolsót sikerült kihasználni, de istenigazából ez senkit nem zavart. 

Ezzel a sikerrel a mieink megőrizték esélyüket a győzelemre, ehhez "csak" a két holnapi egyest kellene hozni, ahol előbb David Goffin és Fucsovics, majd Bemelmans és Balázs lép pályára. Erre némileg kevés esély mutatkozik, de immár elmondhatjuk, hogy a magyar tenisz történetében először, sikerült párosmeccset nyernünk a világcsoportban.

Fucsovics kiemelte, hogy az első két szettben nagyon jól játszottak:

"Szerintem utána is jók voltunk, de a belgáknak a harmadik és negyedik játszmában minden bejött. Nehéz lesz a holnapi, Goffin elleni meccs, de bármi megtörténhet" - mondta az M4 Sportnak.

Balázs Attila is azt hangsúlyozta, hogy a mérkőzés végig magas színvonalon zajlott:

"A harmadik és negyedik szett elment, de nem törtünk össze, és feljöttünk. A Davis Kupa és ez a csodás magyar közönség kihozza az emberből a maximumot, és ez elég a győzelemhez" - tette hozzá.

Davis Kupa
Világcsoport, nyolcaddöntő - Liege

BELGIUM–MAGYARORSZÁG 2:1
Bemelmans, De Loore–Fucsovics, Balázs A. 3:6, 4:6, 7:6 (7–2), 6:4, 5:7

1. nap
David Goffin–Balázs Attila 6:4, 6:4, 6:0
Ruben Bemelmans–Fucsovics Márton 6:4, 4:6, 7:6, 6:3

Fotó: jochapress.hu

Címkék: Davis Kupa, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48072/pics/lead_800x600.jpg
Davis Kupa,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?