Blogolj!

Urbán Flórián borsodi után soproni és még Orbán Viktort is idézték

Kecskés István

Az mindig nagyszerű dolog, amikor egy edző kinevezése után magyarázkodni kell. Sopronban most egészen magas szintre emelték ezt.

Urbán Flórián (balról a második) sopronira cserélte a borsodit, Gőbl Gábor (középen) magyarázkodik (Fotó: sfac1900.hu)

Itt van ugye Urbán Flórián, aki több kitérő után tavaly megérkezett Ózdra, hogy ott aztán szakmailag igazgassa az utánpótlást. Az egykori újpest ikon játékos nem bírta sokáig a borsodit, mármint a levegőt, így aztán viszonylag gyorsan sopronira – mármint levegőre – váltott. 

Ki is tört a paláver, mert a Soproni FAC szurkolói közül néhányan – a klub közleményei szerint az "erős kritikusok" – azzal vádolják a klub vezetését, hogy beviszik a politikát a sportba. Pedig aztán távol álljon ez a SFAC-ot, amúgy kiválóan vezető Gőbl Gábortól, korábbi soproni jobbikos polgármester-jelölttől, aki Urbán Flóriánt, egykori jobbikos országgyűlésiképviselő-jelöltet kínálta meg egy sopronival. Mármint szerződéssel, persze. 

Hol van itt a politika? Ez egy hülyeség, mert ugye Urbán Flórián Ózdról is eljött, ahol amúgy a Jobbik adja a polgármestert. De ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy az egykori futballista a borsodi városban vállalt munkát, mert ha lenne ebben valami összefüggés, akkor még mindig ott dolgozna, hiszen ott befutott a Jobbik jelöltje, míg Sopronban meg nem. Megunta a borsodit. Mármint a munkát, persze.

No, de vissza a sportra és az edző kinevezésével kapcsolatosan kiadott közleményre, mert azért abban vannak arany szavak! Íme: 

Orbán Viktor hazánk miniszterelnöke, kiváló szakvéleménnyel van Urbán Flórián edzőről. Urbán Flórián vezette Felcsút SE az NB II. első helyen várta a tavaszt, amikor a kispadjáról felállította Orbán elnök úr. Forrás: Nemzeti Sport 2007. dec. 11. lapszámban található interjú cikk…

Azt a mindenit neki! Hát végre! Bár kicsit félek, hogy Orbán Viktor leginkább mondjuk a Fideszről, vagy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterről van kiváló szakvéleménnyel, mert – sértődés ne essék! – a kormányfő leginkább szurkoló, nem pedig szakértő futball ügyekben. Ellenben, ha elfogadjuk, hogy kiváló szakvéleménnyel van Urbán Flóriánról, akkior miért állította fel a kispadról? Mert, ha olyan nagyon elégedett lett volna, akkor nem keresett volna jobb(ik) szakembert a csapat mellé. Amúgy egyáltalán ő állította fel? 

Amúgy lényegében mindegy, hogy Urbán Flórián Sopronban, vagy Ózdon dolgozik. Az is lényegtelen, hogy milyen színű a polgármester. Sőt az meg végképp semmit sem számít, hogy mit gondol róla Orbán Viktor. A szakvéleményt a soproniak mondják majd ki. Akár a Borsodi mellett. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/48024/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?