Blogolj!

Babos Tímea vegyes párosban is döntőt játszhat!

A párosban Grand Slam-győztes teniszezőnő az indiai  Rohan Bopanna oldalán győzött az elődöntőben, és így döntőbe jutott az Australien Openen. 

Fotó: MTI/AP/Andy Brownbill

Alig két órával azután, hogy a francia Kristina Mladenovics párjaként párosban megnyerte az év első Grand Slam-tornáját, Babos Tímea már a döntőbe jutásért küzdött Rohan Bopanna partnereként a vegyes párosoknál. A magyar-indiai páros ellenfele  María José Martínez Sánchez- Marcelo Demoliner brazil-spanyol kettős volt. 

Az első szettben 5:5-ig a két páros egyszer-egyszer tudta elvenni az adogatását, Babosék viszont ekkor hozni tudták a szervájukat. Ez kulcsfontosságú volt, mivel egy újabb brékkel 7:5 arányban megnyerték az első játszmát. 

Australian Open: Babos Tímea Grand Slam-bajnok női párosban!

A Babos Tímea-Kristina Mladenovic páros az orosz Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina duóval döntőzött női párosban az Australioan Openen. Ez a két páros ebben a felállásban egyszer találkozott eddig: 2015-ben, Wimbledonban az elődöntőben az oroszok nyertek, de csak három játszmában, 6:3, 4:6, 6:4-re.

A második szettben folytatódott a kiegyenlített játék, ahol Babos veszítette el az adogatását, így az ellenfél egy 7:5-ös játszmával egyenlíteni tudott. 

A harmadik szettben a szuper tie-break döntötte el a döntős páros kilétét. Babosék nagy fölényben játszottak a döntő szettben, amelyet 10:6-al nyertek meg és jutottak a fináléba. 

A vegyes páros döntőjének pontos kezdési időpontja nem ismert, annyi biztos, hogy vasárnap a férfi döntő előtt kerül megrendezésre. (Marin Csilics és Roger Federer fináléja 9 óra 30 perckor veszi kezdetét magyar idő szerint.) 

Australien Open, vegyes páros elődöntő

Babos, Bopanna-Martínez Sánchez, Demoliner 7:5, 5:7, 10:6 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47737/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?