Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Australian Open: Babos Tímea Grand Slam-bajnok női párosban!

Ragnar Volarus

A Babos Tímea-Kristina Mladenovic páros az orosz Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina duóval döntőzött női párosban az Australioan Openen. Ez a két páros ebben a felállásban egyszer találkozott eddig: 2015-ben, Wimbledonban az elődöntőben az oroszok nyertek, de csak három játszmában, 6:3, 4:6, 6:4-re.

Fotó: babostimea.hu

Itt a kezdésnél nem adódott probléma, ám 2:2-nél egy mélypont következett a magyar-francia kettőstől, az oroszok brékelni is tudtak, elmentek 4:2-re. Szerencsére nem tartott sokáig a rossz forma, Babosék rögtön visszavették az elvesztett adogatást, és a játszma végén csak tovább javult a formájuk, ezzel 6:4-re nyerték az első szettet.

A második játszma ellenben megint nem indult jól, Makarováék elnyerték Babosék adogatását, de ezután zsinórban három játékot nyert a magyar-francia kettős. Az oroszok viszont felálltak, egyenlítettek, de sokra nem mentek vele, Babosék újra brékeltek, elhúztak 5:3-ra és adogathattak a győzelemért. Viszont 15—40-nél két bréklabdát kellett hárítaniuk, majd egy újabbat is, de mindet sikerrel tették, Mladenovic pedig egy ásszal és egy ász értékű adogatással járult hozzá a legvégén a minifordításhoz és a győzelemhez.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic Australian Open bajnok! Asbóth József, Körmöczy Zsuzsa, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea után Babos Tímea az ötödik Grand Slam győztesünk.

"Két év különlét után újra együtt, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk"

- mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

A magyar játékos honlapján "elképesztőnek" nevezte a finálét, amelyen sikerült jól játszania, s ennek is köszönhető, hogy le tudták győzni a világ egyik legjobb párosát.

"Elképesztő érzés, boldog vagyok, hogy végre Grand Slam-bajnok lettem. Ezt a döntőt mi nyertük meg, nem adták oda nekünk. Mámor, öröm, ami bennem van, néhány könnycsepp is kicsordult. Most talán a világ egyik legjobb páros játékosának mondhatom magam"

- fogalmazott Babos.

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhatott a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Kristina Mladenovic, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős, szintén a londoni Grand Slam-versenyen.

AUSTRALIAN OPEN (55 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR), NŐI PÁROS

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, ausztrál, 5.)-Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.) 6:4, 6:3

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47725/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?