Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Australian Open: Babos Tímea női párosban már elődöntős

Ragnar Volarus

A magyar játékos először játszott női párosban az elődöntőért az Australian Openen és számos fordulat után hatalmas győzelmet ünnepelhetett a régi-új társ, Kristina Mladenovic oldalán. Pedig a háló túloldalán a műfaj két tapasztalt és rendkívül sikeres klasszisa állt, Csan és Sestini Hlaváčková számos nagy versenyt nyert már, igaz nem együtt.

A 47 perces első szettben 5:4-nél a magyar-francia kettős 15-40-ről fordította meg a gémet, és a a második játszmalabdát használva ki nyerte meg a szettet..

A 28 perces második felvonásban nagyot fordult a mérkőzés. Csan és Sestini Hlaváčková szinte az összes fontos labdamenetet megnyerte. A tajvani-cseh kettős háromszor brékelt, esélyt sem adva elenfelének.

Úgy tűnt, az 1. helyen kiemelt kettős végleg rátért a helyes útra, de Babos és Mladenovic „közbeszólt”. A magyar-francia páros a harmadik szettben újra kiválóan adogatott, ami az egyik kulcsa a későbbi történéseknek. A magyar-francia duó 3:3 után hatalmas csatában kihasználta negyedik bréklabdáját, így közel került az elődöntőhöz. Sajnos a következő két szoros gémet Csan és Sestini Hlaváčková nyerte, így nagy nyomás nehezedett Babosékra, de ők jól tűrték a nehézséget. 4:5 után 0-ra, a tizenkettedik játékban pedig 15-re nyerte adogatását. Jöhetett a mindent eldöntő tie-break.

A rövidítés elején a tajvani-cseh páros 4-1-re elhúzott, amikor jött az újabb nagy fordulat. Babos Timi és Kristina Mladenovic sorozatban öt labdamenetet nyert, majd 6-4 után adogatott az elődöntőért. Ezt a mérkőzéslabdát hárította az ellenfél, majd adogatóként egyenlített (6-6). A következő labdamenetet már újra a Babos-Mladenovic páros nyerte, fogadóként! Jött a harmadik mérkőzéslabda, amely után a magyar-francia páros ünnepelhetett 2 óra 22 percet követően.

„Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk! Rengeteg fordulat és változatosság volt végig jelen a negyeddöntőben. Nem volt egyszerű megnyerni. Örülök a továbbjutásnak! Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem Magam, összeszednünk Magunkat a rövidítésre és azt sikerült megnyernünk! Ha részletesebbek akarunk lenni: az első szett tényleg a teniszről szólt. Ide-oda játszottunk, több brékkel. Szerintem ekkor mindenki jól játszott. Aztán a második játszma elején sok sanszunk volt, amelyeket nem használtunk ki. Utána felőröltek bennünket. Aztán a döntő játszma igazi ki-ki szett volt. Először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél egy nagyon jó ritörngémmel. Utána mindenki viszonylag simán hozta a szerváját. A rövidítésben mi vezettünk 1-0-ra, majd onnan lett 1-4, aztán 6-4, 6-6, 8-6. Tényleg nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk az első Australian Open-negyeddöntőmből!” – nyilatkozta Babos Tímea.

Babos Tamea és Kristina Mladenovic 2014-ben döntőt játszott Wimbledonban, majd 2015-ben a legjobb négy közé jutott, amit most Ausztráliában is elértek. 

A magyar-francia kettős ellenfele az elődöntőben a Hszie Szu-vej, Peng Suaj páros lesz.

Az 1986. január 4.-én született tajvani játékos 34. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 1. (2014. május 12.) volt. Hszie eddig 19 WTA- és 20 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban: 2013-ban Wimbledonban és a WTA Finalsen, 2014-ben a Roland Garroson maradt veretlen, valamennyi alkalommal Peng oldalán. Az 1986. január 8.-án született kínai játékos 10. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 1. (2014. február 17.) volt. Peng eddig 21 WTA- és 3 ITF-tornát nyert női párosban.

AUSTRALIAN OPEN (55 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Andrea Sestini Hlaváčková, Csan Latisha (cseh, tajvani) 6:4, 0:6, 7:6 (8-6)

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47591/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?