Blogolj!

Tenisz: Suárez Navarro megállította Babos Tímeát Melbourne-ben

Pintér M. Lajos

Háromjátszmás nagy csatában a spanyol jutott be a legjobb 32 közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Babosnak volt ugyan esélye, de sajnos a döntő szettben a legrosszabbkor került hullámvölgybe.

A világranglistán jelenleg 39. spanyol Carla Suárez Navarro várt az első körben a tizedik kiemelt amerikai Coco Vandeweghét búcsúztató Babos Tímeára az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a legjobb 32 közé jutásért. A két versenyző három korábbi összecsapását egyaránt a hispán nyerte meg (2014-ben Florianopolisban kemény pályán, 2015-ben Birminghamben füvön, 2016-ban Madridban salakon), ám a magyar teniszező remek formáját tekintve bizakodtunk abban, hogy most megtörik a jég.

Az első játszmában a WTA-listán 51. pozíciót elfoglaló Babos kezdte az adogatást, és hozta is szerváját, majd bréklabdákhoz jutott, ám nem tudott élni az eséllyel. Büntetett a spanyol, aki második brékpontját értékesítve elvette a magyar lány adogatását, és 2:1-re vezetett. Ezt követően Babos nem tudta megérintetni ellenfele adogatójátékait, 4:2-nél viszont megint több hibát követett el, a sarkokat pontosan és erősen célzó Suárez Navarro másodszor is brékelt, és 33 perc után 5:2-nél máris az első szettért szerválhatott. Ekkor még megremegett a keze, Timi 15-30-ról zsinórban három pontot nyerve elvette riválisa adogatását, majd sajátját is simán hozva 5:4-re szépített. Ekkora azonban már nem volt mese, a hispán semmire nyerte szervagémjét, és 42 perc alatt behúzta az első felvonást is.

A 24 éves magyar kiválóság azonban nemhogy letört volna ettől, de felpaprikázta, hogy hátrányba került. A második játszmában 2:1-nél gyönyörű nyerő ütésekkel operálva semmire brékelte ellenfelét, majd tovább fokozva a lélektani előnyt bréklabdákról fordítva nyerte meg szervagémjét, és húzott el 4:1-re. 5:2-nél Suárez Navarro a szettben maradásért adogatott, ám Babos fantasztikus tenisszel pontot tett a második játszma végére. 33 perc kellett az egyenlítéshez. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

Ami a lehető legrosszabbul kezdődött, hiszen a spanyol elvette a mi lányunk adogatását. Ebben segítséget kapott ellenfelétől, hiszen Babos kettős hibát ütött, ki nem kényszerített hibákat vétett. A legjobb lett volna azonnal visszavenni az ellopott szervagémet, és volt is rá lehetőség, hiszen Suárez Navarro adogatójátékában bréklabdákhoz is jutott Timi. Sajnos egyiket sem sikerült értékesítenie, és a meccs egyik leghosszabb, legkiélezettebb gémje az ellenfélé lett, aki 2:0-ra lépett meg ezzel a döntő szettben. Ebben a helyzetben sorsdöntőnek látszott, hogy Babos ne veszítse el még egyszer a szerváját, ám a rivális is érezte, hogy addig kell ütnie a vasat, amíg meleg, tehát nyomás alá helyezte a magyar teniszezőt. Hiába vezetett Timi 40-30-ra, a spanyol ütött egy gyönyörű tenyeres nyerőt, majd kétszer is hiába késztette a magyar játékost, újból brékelt, és 3:0-nál nagyon közel került a továbbjutáshoz. Érezhetően lendületbe is jött, ekkor már ő irányított, és könnyen szerválta ki a következő gémet is, amivel már 4:0-ra ment. El is engedte az ötödik játékot, amit Babos semmire hozott, így 4:1-re szépített. Suárez Navarro 15-re nyerte meg szervagémjét, azaz a magyar lány 1 óra 45 perc elteltével a mérkőzésben maradásért adogatott, sikerrel, visszajött 5:2-re. A spanyol viszont nem ismert kegyelmet, stílusosan egy ásszal tett pontot a meccs végére, semmire hozta az utolsó gémet, 6:2-vel hozta el a harmadik szettet, és 1 óra 50 perc alatt kiejtette Babos Tímeát.

Australian Open, női egyes, 2. forduló:

C. Suárez Navarro (spanyol) – Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:2

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47327/pics/lead_800x600.jpg
Australian Open,Babos Tímea,Grand Slam,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?