Blogolj!

Kézilabda Eb: Nagy László lesz a lelki támasz

Pintér M. Lajos

A korábbi csapatkapitány ezúttal az oldalvonalon kívülről segít. Meglátjuk, mire lesz ez elég!

Szombat 20.30-kor az olimpiai címvédő Dánia ellen kezdi meg szereplését a magyar válogatott a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Együttesünkből hiányzik a címeres mezt szögre akasztó korábbi csapatkapitány, Nagy László, ám az egykori világválogatott segítőként azért ott lesz az oldalvonal mellett. Ahogyan ő fogalmaz: a játékosok „lelki támasza” akar lenni.

Kézilabda: visszavonul a válogatottságtól Nagy László

A 36 éves jobbátlövő elmondta, nem hivatkozik sérülésekre vagy családi elfoglaltságra, egyszerűen azért döntött így, mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor "továbbviheti a stafétabotot". Kocsis Máté, az MKSZ elnöke azt mondta, elfogadják a Telekom Veszprém játékosának döntését, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

A Telekom Veszprém jobbátlövője 199 mérkőzéssel és 728 góllal a háta mögött tavaly mondta le a válogatottságot, ennek ellenére Kocsis Máté, a magyar szövetség elnöke megkérte, ha teheti, legyen ott a csapattal a varasdi (Varazdin) csoportmeccseken.

„Gyakorlatilag nincsen feladatom, talán lelki támasz a jelenlétem, de szerintem ez a srácoknak nem is kell, hiszen mindenki olyan szinten kézilabdázik, hogy tudja, mi a célja, mik az elvárások, miket szeretne elérni, és ennek szellemében utazott ki”

– fogalmazott a klasszis.

Nagy László egyébként nem tart attól, hogy űrt hagyott maga mögött a visszavonulással, mert meglátása szerint a jobbátlövő poszton három olyan játékos is van (Ancsin Gábor, Balogh Zsolt és Bartók Donát), akik már a felkészülési mérkőzéseken is megmutatták, hogy eredményes játékra képesek.

A magyar válogatott Dánia mellett Spanyolországgal és Csehországgal szerepel egy csoportban. Az első három helyezett gárda megy tovább a középdöntőbe.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47189/pics/lead_800x600.jpg
Európa-bajnokság,kézilabda,Nagy László,Telekom Veszprém,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?