Blogolj!

A balszerencse lánya - Miklós Edit lemarad az olimpiáról

Pintér M. Lajos

Az ötkarikás részvételbe került a hatalmas ausztriai bukás: Miklós Edit keresztszalagja elszakadt, nem úszta meg a műtétet.

Frissítés:

Sajnos szombat késő este kiderült, a kiváló versenyzőt az éjszaka folyamán meg kell műteni, rehabilitációja várhatóan több hónapot vesz igénybe, így a február 9-én kezdődő téli játékokon nem tud részt venni.

Korábban:

A további vizsgálatok alapján dől majd el, hogy meg kell-e műteni Miklós Editet, aki az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott, és a jobb térdében történt szalagszakadás.

A februári phjongcshangi téli olimpiára készülő síző 50-es rajtszámmal vágott neki a pályának Bad Kleinkirchheimben, és az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették, és helikopterrel a villachi kórházba szállították. A közlemény szerint ott megröntgenezték, majd úgy döntöttek: a tavalyi műtétét végző kezelőorvosa, Christian Schenk nyilatkozzon arról, hogy olimpiai részvétele és a jövője szempontjából mi a megfelelő eljárás.

A versenyen jelenlevő Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint Miklós Edit nem vesztette el az eszméletét. A szakvezető szerint amennyiben csak a belső szalag sérült meg, elkerülhető a műtét, de ha a keresztszalag, akkor várhatóan megműtik a versenyzőt.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47198/pics/lead_800x600.jpg
alpesi sí,Miklós Edit,Phjongcshang,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?