Blogolj!

Shane Tusup ne kérjen bocsánatot!

Kecskés István

Tőlem nem kell. Bár kétségtelenül megható volt az Év sportolója gálán felolvasott szövege, de nem nekem szólt.

Fotó: MTI

A helyzet az, hogy Shane Tusup nekem nem egy celeb. Ő egy amerikából idenősült úszóedző, aki Hosszú Katinkából olimpiai- és világbajnokot csinált. Eközben nyilván idegesítő, amikor bunkó – mert néha, az ne tagadjuk –, de nekem ehhez sincs semmi közöm. Shane Tusup a maga szakterületén zseni. Ezt mást nem is bizonyítja jobban, mint az, hogy a londoni olimpia után volt, aki közértesnek küldte volna el Hosszú Katinkát, de ő meg kihozta az úszónőből a maximumot. Vagy talán még annál is többet. 

A zsenikkel megesik, hogy néha összeférhetetlen bunkók… Benne van a pakliban, hiszen hajlamosak elhinni, hogy mindenkinél, mindent jobban tudnak, például az úszásban. Hogy a sportágban fellelhető edzőzsenik között hova kell rangsotolni Tusupot, azt nem tudni, hiszen "csak" Hosszú Katinkával volt eddig sikeres, vagyis ebben a tekintetben nem hozza azt a szintet, mint mondjuk Széchy Tamás. 

Azt mondta ugye Shane Tusup csütörtök este, hogy köszöni a szavazatokat és tudja, hogy ezeket nem a szimpátia miatt kapta. Én sem azért voksoltam rá. Életében három alkalommal gondoltam rá örömmel: mindhárom pillanat a riói olimpiához, így Hosszú Katinka aranyaihoz köthető. Ennyit a szimpátiáról – tegyük hozzá, hogy Bernd Storckra is így gondolok, csak vele kapcsolatban franciaországi délutánok jutnak eszembe. 

Szóval tőlem nem kell bocsánatot kérnie Shane Tusupnak, hiszen sosem bántott meg és tudom, hogy a beszéde nem is nekem, vagy önnek szólt, hanem csak és kizárólag Hosszú Katinkának. Csak a közvetítésnek hála ezt látta a fél ország. Így aztán tudjuk, hogy Tusup is ember. Valahol. 

És egyetlen esetben kell tőlünk, magyar szurkolóktól bocsánatot kérnie: ha Hosszú Katinka nem nyer olimpiai aranyat Tokióban. Az az ő felelőssége is lesz és azzal egy kicsit meg is bántana mindannyiunkat. Mi a sikerekhez csak szurkolni tudunk. Meg ahhoz is, hogy érjen célba a bocsánatkérése és az üzenete. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/47144/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?