Blogolj!

Darts: Rob Cross a sportág új királya!

Ragnar Volarus

Elrontotta Phil Taylor búcsúmeccsét a világbajnoki döntőben a huszadik kiemelt, újonc Rob Cross, akinek a játékára nem volt a Legendának ellenszere.

Utolsó nagy megmérettetésére készült Phil Taylor. A sportág legendája tizenhatszoros világbajnokként tavaly januárban jelentette be, hogy 2017-ben versenyez utoljára a profik között. A több mint harminc éves pályafutás vége pedig stílusosan egy PDC darts-világbajnokság döntőjében érkezett el. Ellenfele a világbajnoki újonc Rob Cross volt, az egykori villanyszerelő két év alatt a semmiből küzdötte fel magát a dartsvilág élmezőnyébe, az elődöntőben pedig óriási mérkőzésen búcsúztatta a címvédő Michael van Gerwent.

A 27 éves angol versenyző az első pillanattól kezdve rendkívül koncentráltan hajigálta a nyilakat, a kiszállózás pedig különösen jól ment neki. Első nyolc kiszállójához csupán tizenkét rádobásra volt szüksége, s gyakorlatilag olyan játékkal rukkolt elő ezen az estén, amihez Phil Taylor nem tudott hozzászólni.

Pedig az Öreg sem játszott rosszul, 102.30-as átlaggal fejezte be a találkozót, kiszállóit 45 százalékban a helyükre dobta, befejezett egy-egy leget 151 és 123 pontról is. Ez azonban csupán két szett-győzelemre volt elég a világbajnoki döntőben, mert Cross ellenállhatatlanul játszott, szinte egy pillanatra sem inogott meg.

Hatszor vette el Taylor kezdését, 106.53-as átlaga pedig  világbajnoki döntők történetének harmadik legjobb teljesítménye. 6-1-es állásnál egy szettet még "átengedett" Az Erőnek, de Taylornak nem jutott több búcsúmeccsén. A mindent eldöntő, kilencedik szettben parádés befejezéssel öt darab tripla tizennyolccal és egy dupla tizenhattal - amit azért néhányszor elrontott a meccsen - lezárta a nyitott kérdéseket, s végül nagyon simán, 7-2-re nyerte meg a világbajnokság döntőjét.

Rob Cross győzelmével a nyolcadik világbajnok a PDC történetében, a Dennis Priestley, Phil Taylor, John Part, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Michael van Gerwen, Gary Anderson hetes bővült ki a fiatal angol nevével, aki előtt nagyon fényes jövő áll, s akár Michael van Gerwen elsőszámú kihívójává is előléphet hosszú távon.

Az új király felül a trónra

A finálé élő szöveges közvetítését ide kattintva olvashatják.

Címkék: darts
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/46628/pics/lead_800x600.jpg
darts
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?