Blogolj!

Katinka gyűrűje – egy ügy, amihez semmi közünk

Kecskés István

Megtörtént a nagy bejelentés: Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága nehéz szakaszában van. Közünk? Nem sok… 

Beosztott és főnök. Feleség és férj…

Persze a bulvársajtó már tort ül. Olyan, mintha csak erre várt volna. Egymást érik a tényként beállított találgatások: 195 kilométerre egymástól karácsonyoztak, Tusup tört és zúzott otthon, az edző kórházba került, Katinka elköltözött és gyűrű nélkül fotózkodott. Bevallom ez utóbbi a kedvencem. Hosszú Katinkának több olyan képe is van a közösségi oldalán, amelyen gyűrű van az egyik ujján. És sokkal több olyan civil – vagyis nem dresszes – felvétel van, amelyen nem látható az ékszer… Ilyen ez. 

Kevéssé érdekel, hogy mi történt köztük. Nem tartozik rám. Persze tudom – egy fenét tudom, csak olvastam róla –, hogy Shane Tusup indulatos ember. Belekötött már az élő fába is, ha Hosszú Katinka, vagy a saját érdeke úgy kívánta. Nekiment kollégának, de még a szövetségi kapitánynak és szövetségi elnöknek is. Ez utóbbi, lévén Gyárfás Tamásról volt szó, egyáltalán nem probléma. Szóval az úr egy kissé ideges, de el kell ismerni, hogy a szakterületén zseni is. Az is igaz, hogy vélhetően idegesítő egy figura lehet, de melyik zseni nem az? 

Évek alatt Hosszú Katinkával együtt felhalmozták a hazai aranytartalék jelentős részét. Lássuk be, hogy a riói szereplés sem lett volna fényes az úszónő három aranya nélkül és a budapesti vizes világbajnokság végén is maradt volna bennünk hiányérzet, hogy Tusup és Hosszú együttműködése nem gyümölcsöző. Emellett persze a számtalan EB és világbajnoki érem mellett a világkupákon is ömlött az arany és – ez sem mellékes – dőlt a pénz is. Ez persze áldozatokkal is jár. Irgalmatlan sok edzéssel, utazással, szervezéssel párosul mindez. Öli a testet és valahol a lelket is. Mégpedig úgy, hogy a sikerek sem építik vissza ezeket a sérüléseket, mert ez valami elképesztően fárasztó, mindkét félnek. 

A siker a lényeg – nekünk

Az úszó és edző kapcsolata házassággá alakult az évek során. A sportoló és a szakember tökéletesen működött együtt. Ellenben nemcsak ők voltak ketten együtt, hanem a férj és a feleség is, ami azért lássuk be, más dimenzió. Az megvan, hogy este nem tudták egymástól megkérdezni, hogy milyen napjuk volt? Illetve éppen jöhetne ez a nem túl frappáns felvetés, de minek, hiszen úgy is tudtak mindent a másik minden pillanatáról. Azt mondják az okosok, hogy ez azért nem teljesen jó, illetve nem mindenki alkalmas rá. 

És akkor ugye azt még nem is citáltam ide, hogy ez nemcsak sport, hanem kőkemény üzlet is. A páros felépítette az IronLady brandet, mellette pedig az IronAquatics egyesületet. Gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoztak, vagy az aranyakért, vagy – ne legyünk szemérmesek – a bevételért. Kemény. 

Ráadásul ugye két igencsak erős személyiségről van szó, akik a munkahelyükön, az uszodában erős alá- fölérendeltségi viszonyban dolgoznak évek óta. Ki lehet ezt kapcsolni otthon? Kötve hiszem…

Szóval bajban vannak és tapossa őket a bulvársajtó, amely amúgy egészen sokat köszönhet nekik, hiszen a sportsikereket a celebeket fogyasztó olvasók is szeretik ám. Engem pedig egyetlen dolog érdekel az egészből: nyer-e Tokióban aranyat Hosszú Katinka? Nekem ez a legfontosabb, ugyanis éppen ennyi tartozik rám. 

BREAKING: megszólalt Hosszú Katinka és Shane Tusup

Egyszerre hozott nyilvánosságra a közösségi oldalán egy nyilatkozatot az olimpiai bajnok és az edző, férje. Mint arról mi is írtunk felröppent a hír, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága bajban van. Sok találgatás jelent meg ezzel kapcsolatban a bulvársajtóban.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/46550/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?