Blogolj!

Ez történt 2017-ben a sportban – IV. rész

Ragnar Volarus

A 2017-es esztendő utolsó három hónapja sem telt eseménytelenül a sport világában. Akadt okunk bosszankodni, szomorkodni, ám szerencsére minden jó ha a vége jó. Elvégre úszóink bearanyozták a decembert a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon.

Október 

Az október a sokkoló hírek hónapja lett. Továbbra is kínosan alakultak a labdarúgó NB I nézőszámai. A magyar-román kapcsolatok terén is újabb mélypont következett, és Gerard Piqué újra megtapasztalhatta, hogy manapság nem jó katalánként élni Spanyolországban. Kiderült, hogy egy nagyon meglepő trió kezdi meg áldásos tevékenységét az ózdi labdarúgásban, Nagy László bejelentette visszavonulását a válogatottól. Azonban a rossz hírek csak ömlöttek tovább. Elhunyt Tóth II József az Aranycsapat csatára, és Szőke Kató kétszeres olimpiai bajnokunk is még a tizedik hónapban hagyott itt minket. Akárcsak Bernd Storck, bár ő csak a magyar válogatott kispadjától búcsúzott, de mi sem természetesebb, hogy már szinte órákkal a távozása után az esetleges utódokról találgatott mindenki. Azért örömteli történések is akadtak, többek közt utánpótlás labdarúgásban, de Nemanja Nikolics is folytatta tündöklését a tengerentúlon. Még szintén októberben Cristiano Ronaldo ötödször lett a világ legjobbja, Lewis Hamilton pedig negyedszer világbajnok a Forma-1-ben.

November

November első napjai sem aranybetűkkel kerülnek be az NB I történelmébe. Először örülhettünk, hogy a Fradi ultrái visszatérnek az Üllői útra - a nézőszámra kedvező hatással is voltak -, de rögtön balhé kerekedett. A Ferencváros kénytelen volt sajtótájékoztatón megvédeni a mundér becsületét. Urbán Flórián ezt a hónapot választotta, hogy ismét véleményt nyilvánítson, de nem csak nála gurult el a gyógyszer, hanem a francia válogatott Patrice Evra-nál is. Kassai Viktor sem lehetett boldog, hiszen kiderült, hogy nem számolnak vele a jövő évi labdarúgó vb-n, valamint ebben a hónapban hunyt el az egykori Stadler-birodalom tulajdonosa, Stadler József.  Szerencsére nem csak rossz történt novemberben: Oscart kapott a vizes-vb nyitóünnepsége, Nemanja Nikolics nem is egy, hanem két díjat zsebelt be. Novemberben jártunk még Dunaszerdahelyen, és beszélgettünk egy jót a jégkorong-válogatott kapitányával, Bartalis Istvánnal is.

December

Elérkeztünk decemberhez. Kisorsolták az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportjait, viszont a téli olimpiáról kizárták az oroszokat. A mi labdarúgó első osztályunkban pedig ha kizárnák a nézőket, az se lenne nagy érvágás, nevetségesnél nevetségesebben alakultak a nézőszámok. De nem csak a lelátón vannak gondok, hanem a fejekben is, többek közt Váczi Zoltánéban, George Hemingwayről nem is beszélve. Ha a futball kapcsán pozitívumot keresünk, akkor mindenképpen Albert Flórián aranylabdája kapcsán nyílt kiállítás és a 90 éve született Kubala László köszöntése okozhatott kellemes perceket. No meg súlyemelőink, akik helyt álltak Anaheimben, de leginkább úszóink. A sort Pap Bianka indította a Mexikóvárosban zajlott paraúszó-világbajnokságon, majd a koppenhágai rövidpályás úszó Eb-n arattak sportolóink. Bernek Péter, Hosszú Katinka többször is, de Kapás Boglárka is aranyérmet hozott haza Dániából. Nem véletlenül volt elégedett Sós Csaba szövetségi kapitány, és az sem, hogy Cseh László Pest megye díszpolgára lett.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/46393/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?