Blogolj!

Ez történt 2017-ben a sportban – III. rész

Ragnar Volarus

Az év harmadik negyedéve egyértelműen a legerősebb volt sport terén. Két világversenyt is rendezhettünk júliusban, Győrben az EYOF, azaz az ifjúsági olimpia okozott rengeteg örömöt, Budapesten pedig a világ legjobb úszói a FINA vb-n kápráztattak el mindenkit. Atlétáink az augusztusunkat, férfi kosarasaink pedig a szeptembert varázsolták felejthetetlenné.

Július

A vizes vb előtt már mindenki találgatott, vajon mennyi érmet szereznek a mieink? Ám még a start előtt kajak-kenusaink döngölték földbe Plovdivban egész Európát, bearanyozva az egész hétvégét. A vizes világbajnokság a nyíltvízi úszókkal indított, ahol Rasovszky Kristóf volt az első magyar aki megmutathatta magát. Férfi vízilabdázóink villámrajtot vettek, és bár döcögősebb volt a folytatás, mégis döntőbe jutottak a fiúk, ám ott végül Horvátország ünnepelhetett. A lányok ugyan csak egyetlen meccset vesztettek a világbajnokságon, ám azt a legrosszabbkor, így ötödik helyen zártak. A vízilabda mellett természetesen úszóinkat várta mindenki a legjobban, az első medált a 4x100-as férfi gyorsváltónk szállította, majd elkezdődött a Hosszú Katinka show. 200 méter vegyesen és 400-on aranyérmet nyert, 200 háton ezüstöt, 200 pillangón pedig bronzéremmel bővítette gyűjteményét az ország kedvenc Katinkája. Cseh László 200 méter pillangón szerzett ezüstérmet, de új csillag is született Milák Kristóf személyében, aki már a délelőtti majd a délutáni időfutamban is junior világcsúcsot úszott, ám itt nem állt meg, és a fináléban újra javított, a felnőttek közt ezüstérmet szerezve, csakúgy mint Verrasztó Dávid. Sajnos a világbajnokság után ismét a szövetség botrányaira terelődött a figyelem, szeptember végén Wladár Sándor került végül a vezetői székbe. Közben a világkupa sorozatban bevezetett változások miatt dühönghetett Hosszú Katinka, de ettől még a tőle megszokott formában folytatta a versenysorozatot. Milák Kristóf pedig hozta a kötelezőt a juniorok között.

Győrben az EYOF okozott kellemes pillanatokat a sportrajongóknak, ahol már a megnyitót követően látni lehetett, hogy a rendezéssel nem lesz gond. Majd rögtön az első nap megszületett az első magyar aranyérem az uszodában, a második napon pedig cselgáncsozóink is megkezdték a diadalmenetet. Harmadnap folytatódott az éremhalmozás, de nem hagyott alább a lendület a negyedik és ötödik napon sem. A zárónapra rengeteg döntő maradt, és elképesztő szombatot varázsoltak tehetségeink, elintézve, hogy az éremtáblázat harmadik helyén zárjunk.

Augusztus

Nem szabad elmenni szó nélkül vívósikereink mellett, és atlétáink közül Márton Anita és Baji Balázs is rengeteg örömet okozott, utóbbi ráadásul történelmet írt.

Labdarúgásban apró részsiker volt a Videoton Európa-liga szereplése, miközben Európa elrohant mellettünk, de válogatottunkra sem lehettünk maradéktalanul büszkék. Eközben itthon negatív csúcsokat döntögetünk nézőszám terén, és még a villany is elment.

Szeptember

Szerencsére azonban volt még egy labdajáték ami idén örömet szerzett mindannyiunknak. Férfi kosárlabdázóink 48 év után újra mérkőzést nyertek egy Európa-bajnokságon, végül továbbjutottak a csoportból, és az egyenes kieséses szakaszban emelt fővel búcsúzhattak.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/46392/pics/lead_800x600.jpg
Baji Balázs,EYOF,FINA VB 2017,Hosszú Katinka,Kapás Boglárka,Koppenhága,Kosárlabda Eb,Márton Anita
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?